Нова игра в класната стая с Flippity Quiz Show

Телевизионната игра Jeopardy не е позната в България, но чрез Flippity Quiz Show може лесно да се изиграе в класната стая. За да се подготви играта, е нужно 30 въпроса (по пет въпроса в шест различни категории) и техните отговори да се запишат в специален шаблон на електронните таблици на Гугъл.

След като формулирате въпросите и отговорите и ги степенувате по трудност, отваряте файла-шаблон от сайта Flippity. Записвате негово копие в своите Гугъл документи чрез "Файл - Създаване на копие". В това копие редактирате наименованието на категориите и въвеждате въпросите с отговорите им. Можете да използвате изображения от интернет или видеоклипове от YouTube. След като приключите с въвеждането, трябва да публикувате файла от "Файл - Публикуване в мрежата" - "Публикуване" и копирайте уебадреса. След това се щраква на таба (в долната част на електронната таблица) "Get the Link Here" и в синьото поле вмъкнете копирания преди малко публичен линк на електронната таблица. Ще се появи ред "Click here to go to your Flippity Quiz Show", от който на цял екран ви се показва готовата игра.

Учениците се разделят на отбори. Със знаците "плюс" и "минус" можете на увеличавате или намалявате отборите, които участват. Можете сменяте наименането на отборите. Всеки отбор си избира говорител, който обявява коя категория и за колко точки се състезават, както и какъв е отговорът на въпроса. Водещият играта поставя отметка в зависимост от това дали са отговорили правилно или не и системата автоматично отчита събраните точки. 

Играта се играе за около 40 минути, нужен е достъп до Интернет. При рефреш на браузъра се занулява и започва отначало.

Ето един готов за игра вариант (4. клас, профил "Френски език")