"Игрите на поколенията" (проект)

От месец ноември 2010 до февруари 2011 година с четвъртокласници работих по проект, наречен от "Игрите на поколенията". Паралелно с нас в Москва работят ученици от 4Б клас на ГОУ СОШ №1825. Предстои да обединим двата проекта за "Ярмарка идей 2011" в Москва. 

Основната идея бе да се проучат игрите, които са се играли от предишните поколения и да се намерят забравени игри, които да се играят в 21. век, да се установи има ли игри, играни от три поколения.

Чрез Скайп се свързахме с руския клас и се обмениха идеи за работа, запознаха се. Учениците проучиха игрите, които са играли техните майки, бащи, баби и дядовци. Написаха съчинения за това. В класната стая донесоха някои игри от миналото - тръба за фунийки, влакче, книги, пистолет и др. Посетихме музейна експозиция, посветена на играчките. Проучиха книгата на проф Аладжов за игрите от миналото. В компютърния кабинет преписаха съчиненията си, проследиха препратките, които бях предложил, но не им стана ясно какво е "диафилм" и "диапроектор". Накрая бяхме готови да оформим съчиненията и снимките, които правихме през цялото време в разгръщаща се книга и триминутен филм.


Очаквайте продължение...