Електронен дневник за вашето училище

"Електронен Дневник е безплатна програма с български интерфейс. Тя  представлява електронно копие на училищния дневник. В него има всичко необходимо на един учител, за да улесни неговата работа. Директорът както в училище и тук има най-много правомощия. Най-облагодетелствани от нашата работа са родителите и учениците. Те могат лесно да проверяват всички оценки на даден ученик, неговите отсъствия и забележки. За целта потребителя трябва да знае само ЕГН-то на ученика,който иска да намери."

Електронният дневник може да се ползва напълно безплатно, лицензът му е Open Source. След като разархивирате файла, трябва да копирате съдържанието на папката dnevnik на сървъра на училището, да се създаде база данни, да се редактира един от файловете (dboption.php), като се впише името на БД, потребителят, който има права да я редактира и паролата му.

В крайна сметка имате пълнофункционален електронен дневник, чрез който родителите могат да следят успеха и поведението на децата си посредством компютър, свързан с Интернет или с мобилен телефон. Учителят-предметник сам вписва оценките, които е поставил на ученика.

Адресът, от който можете да си изтеглите продукта е http://cyb3r.icnhost.net/shyne/ (само 283 KB)