Безвкусно - по феминисткому

Макар и малко разпилян в делата си, подобно на повечето хора обичам да поставям етикети на нещата. Навярно човеците го правим, за да се ориентираме по лесно в света около нас. Както всичко останало, естествено е и вицовете да си имат етикетчета: разтърсващи, смешни, постни, тъпизми и безвкусни.

Докато тъпизмите са най-много, а най-дразнещи - безвкусните има място и за още едно най, най бездарно-плагиатски. Това са вицове, създадени да задоволят потребностите от смях и помпане на егото у болни феминистки.

Като споменах болен феминизъм се замислих за историята и множеството разклонения на това явление - феминизма. Според мен както и друго отроче на 19 век - анархизма, феминизма е осъден на забвение, но драпа със зъби и нокти да не изпадне от каруцата на историята.

И тъй, в днешния за добро или зло силно повлиян от друго, но по-древно чудо - хуманизма - феминистките или отпадат от движението или стават още по-радикални. Крайните антисоциални възгледи у когото и да било водят естествено до социопатия, феминистките не са изключение. Тя (социопатията) пък от своя страна прави човека още по-радикален и така стигаме до примера със социално изолирала се феминиска, която злобее срещу всичко мъжко и всички мъже*.


Това пък от своя страна води до контра реакции.


Мисълта ми бе, че само чудо като това на горната картинка може да роди такава комбинацията от сексизъм и безбожие с липсващ и намек за чувство за хумор:

- Господи, имам проблем!
- Какво има, Ева?
- Ами много съм ти благодарна за всичките блага, които си ми дал, но въпреки това не съм щастлива.
- Защо?
- Самотна съм, Господи.
- Добре, Ева, в такъв случая ще ти създам мъж.
- Мъж? Какво е това?
- Създание, изтъкано от противоречия - той ще лъже, ще мами, ще бъде високомерен и горд. Но ще бъде и много силен, бърз и ще ловува за теб. Ще задоволява твоите физически нужди, но ще се държи много детски, наивно и глуповато, така че винаги ще има нужда от съветите ти.
- Звучи добре - казала радостно Ева - но къде е уловката?
- Ами, ще го създам при едно условие.
- Да?
- Както казах, той ще е много горд и самовлюбен, затова нека го оставим да си мисли, че той е създаден пръв. Това ще бъде нашата малка тайна...казвам ти го като жена на жена...

Тъп, по-тъп, най-тъп, войнстващ безбожник, борец-бияч, лумпен футболен фен, неграмотен селяндур, неграмотен циганин, войнстваща феминистка, войнстваща феминистка опитваща се да показва нещо като чувство за хумор ...


* Имам теорийка, че тъй като жената е устроена да поема у себе си точно определено по форма нещо, след като не го поема системно и в дълъг период от време, тя неизменно се настройва и срещу самото поемане, което както и да се погледне е противоестествен процес.

Цяло чудо е, че след известно време се задейства и компенсаторен механизъм и част от феминистките се опитват да поемат ролята на отричаното като враг същество. Туй е сред чудесата на феминима, което като много необясними феномени се назовава просто - феминизъм.