Привет на всички!

Днес е Световният ден на поздравите. Отбелязан е за пръв път през 1973г. Поводът е поредната арабско-израелска война, идеята е мир, а инициативата е на братята Маккормик. Повече по темата може да се прочете на официалния сайт www.worldhelloday.org.

Пиша това, за да кажа ПРИВЕТ на всички от bglog. Случвало ли ви се е да бързате за работа в края на ноември, увити в топлия си шал? Свели сте глава, за да си спестите от вятъра и крачите замислени. Изведнъж едно "здравей" ви изтръгва от странното състояние на отчужденост... Усмихнатото лице отсреща ви зарежда с оптимизъм и добро настроение. Всичко става някак по-иначе. Вече не бързате, сега сте щастливи. Спирате и давате щедро в отговор вашето "Здравей!". 
Светът е едно по-добро място за живеене, когато общуваме помежду си. Не мислите ли?


По случайност денят съвпада с Въведение Богородично - празник на християнското семейство. Нека всички, независимо от религиозните си убеждения, се сетим за своите семейства. Нека поздравим най-близките си и също приятелите си, защото, ако през другото време сме твърди заети за едно "привет", днес поне имаме повод.