Слава на органа!

Някакъв човечец се прибирал привечер с колелото си. Било около Великден, и бил сложил кора с яйца на багажника. Карал си без грижа на света, когато се задал един Голф, който го закачил. Не силно, колкото да го бутне в канавката. Шофьорът спрял, уверил се че на човека нищо му няма и се обадил в полицията. Пристигнала патрулката, полицаят снел показания, извадил радиостанцията и се обадил в "Бърза помощ"

-- Пратете линейка на дванадесетия километър по пътя за Чуйпетльово -- казал. -- Тук един човек е паднал и си е счупил яйцата.

-- Боже! -- възкликнал дежурният. -- А органа?

-- С него разговаряте -- отвърнал полицаят, защото е орган на властта.

Какви ли не вицове има за полицаите (макар че според мен повечето са истински случаи). Попаднах обаче на една новина, която ме потресе до дъното на душата ми. Изкуствен полицай! Трябва да ви кажа, че не се и съмнявам в ефекта. Когато за пръв път видях от онези пластмасови патрулки по пътя за Дупница и аз вдигнах крак от газта (а и доста се притесних, защото сто метра по-надолу имаше знак "60", а аз карах с над 140). Чудя се само защо поддържаме най-многобройната полиция в Европа, след като пластмасовите и картонени полицаи вършат същата работа?