Изповед на една безработна

 

 Здравей свят! Добро утро!

 Аз съм "жертва на кризата", една от многото.
Без работа съм от точно 46 дни. Съкратиха ме, биха ми шута без предупреждение - От утре не си на работа и така...ШОК
 Аз исках да се махна от там, но не по този начин, не, нееее правех си планове - да довнасям за по-високи осигуровки и да си имаме бебенце чак тогава ехеее...
Мечтиии, но всичко си има и хубава страна нали, поне не сме затънали в кредити с Мъжа.
 Тази сутрин, той тръгна за първата смяна от 6:00 ч., милият ми той. Аз се събудих с неговата аларма. Не можах да заспя повече, не издържам, наистина не издържам.
Всеки ден ставам, пускам компютъра и отварям сайта за работа, вестници отдавна не купувам, не пускам телевизора дори, не си пускам и музика, пълно себеотдаване на търсенето на работа и леко затъване в депресивни състояния, и попадам на следната обява за втори път:
  Компютърен оператор ( дотук добре, предната ми работа пак така беше описана, а станах графичен дизайнер като почнах от Нулата хохохо)
Естество на работа:
*Въвеждане на информация в нашия сайт. Изработка на банери за търговските обекти, с които работим.
*Обработка на снимки на храни и напитки за менютата на обектите, с които работим.
*Разговори с клиенти, приемане, обработка и изпълнение на поръчките към сайта.

От Вас се изисква:
* Да сте контактни и отговорни
* Да имате компютърна грамотност
* Да умеете да работите с PHOTOSHOP
* Да сте между 18 и 35 години

Ние предлагаме:
* Работа на смени - дневни и нощни
* Договор, осигуровки
* Месечно възнаграждение - 350 лв.


Категория     Информационни Технологии,
Интернет/Електронна Търговия
Тип Работа     Пълен Работен Ден,
Постоянна
Ниво     Студенти,
Неквалифициран персонал
Населено Място     Пловдив / Област Пловдив / България
...
Заплата     350 BGN на Месец

Добре, всичко това са общо колко - поне 3 (три) длъжности и работата е на смени ... просто нямам думи...

От една страна, добре е че хората си пишат всичко от-до и няма изненадани на интервюто, но Уважаеми с това заплащане, в Пловдив, уж големия град подигравате ли се?

 Искам да свършва кризата вече, робовладелците да се озаптят малко и да заживеем като бели хора. Искам да не ме е страх за бъдещето на детето ми, или децата ми, че Мъжа има желание поне за две. А аз имам желание да работя, не ме мързи, но искам и да се развивам в работата си. Не искам да съм продавачка или сервитьорка, това е временна, сезонна работа, но за жалост понякога е доста по-добре заплатена от другата "сериозна" такава.

  Стискайте ми палци, днес отивам в НОИ да видим колко ще ми плащат, регистрирах се в Бюрото по труда, после ще се регистрирам и в една Агенция за подбор на персонал, въобразих си че няма да опра и до такива услуги, но друго ми се пишело.

 И да Ви питам според Вас, ако фирмата не работи с кленти от чужбина за какво и е служител с "перфектен говорим и писмен английски език"? Всички програми с които работя - Photoshop, Illustrator, Adobe Reader, CorelDraw, MS Office са на английски, аз преводач не мога да съм, нямам нужното образование, но какво изискат тез хора все пак?

 Както и да е, това излияние се формираше под друга форма в главата ми рано-рано в 5:58 тази сутрин, но ето че алармата ми за събуждане ми изкара акъла току-що...

Будна съм.

Тръгвам да си търся работа