avatar

Изповед на една безработна

 

 Здравей свят! Добро утро!

 Аз съм "жертва на кризата", една от многото.
Без работа съм от точно 46 дни. Съкратиха ме, биха ми шута без предупреждение - От утре не си на работа и така...ШОК
 Аз исках да се махна от там, но не по този начин, не, нееее правех си планове - да довнасям за по-високи осигуровки и да си имаме бебенце чак тогава ехеее...
Мечтиии, но всичко си има и хубава страна нали, поне не сме затънали в кредити с Мъжа.
 Тази сутрин, той тръгна за първата смяна от 6:00 ч., милият ми той. Аз се събудих с неговата аларма. Не можах да заспя повече, не издържам, наистина не издържам.
Всеки ден ставам, пускам компютъра и отварям сайта за работа, вестници отдавна не купувам, не пускам телевизора дори, не си пускам и музика, пълно себеотдаване на търсенето на работа и леко затъване в депресивни състояния, и попадам на следната обява за втори път:
  Компютърен оператор ( дотук добре, предната ми работа пак така беше описана, а станах графичен дизайнер като почнах от Нулата хохохо)
Естество на работа:
*Въвеждане на информация в нашия сайт. Изработка на банери за търговските обекти, с които работим.
*Обработка на снимки на храни и напитки за менютата на обектите, с които работим.
*Разговори с клиенти, приемане, обработка и изпълнение на поръчките към сайта.

От Вас се изисква:
* Да сте контактни и отговорни
* Да имате компютърна грамотност
* Да умеете да работите с PHOTOSHOP
* Да сте между 18 и 35 години

Ние предлагаме:
* Работа на смени - дневни и нощни
* Договор, осигуровки
* Месечно възнаграждение - 350 лв.


Категория     Информационни Технологии,
Интернет/Електронна Търговия
Тип Работа     Пълен Работен Ден,
Постоянна
Ниво     Студенти,
Неквалифициран персонал
Населено Място     Пловдив / Област Пловдив / България
...
Заплата     350 BGN на Месец

Добре, всичко това са общо колко - поне 3 (три) длъжности и работата е на смени ... просто нямам думи...

От една страна, добре е че хората си пишат всичко от-до и няма изненадани на интервюто, но Уважаеми с това заплащане, в Пловдив, уж големия град подигравате ли се?

 Искам да свършва кризата вече, робовладелците да се озаптят малко и да заживеем като бели хора. Искам да не ме е страх за бъдещето на детето ми, или децата ми, че Мъжа има желание поне за две. А аз имам желание да работя, не ме мързи, но искам и да се развивам в работата си. Не искам да съм продавачка или сервитьорка, това е временна, сезонна работа, но за жалост понякога е доста по-добре заплатена от другата "сериозна" такава.

  Стискайте ми палци, днес отивам в НОИ да видим колко ще ми плащат, регистрирах се в Бюрото по труда, после ще се регистрирам и в една Агенция за подбор на персонал, въобразих си че няма да опра и до такива услуги, но друго ми се пишело.

 И да Ви питам според Вас, ако фирмата не работи с кленти от чужбина за какво и е служител с "перфектен говорим и писмен английски език"? Всички програми с които работя - Photoshop, Illustrator, Adobe Reader, CorelDraw, MS Office са на английски, аз преводач не мога да съм, нямам нужното образование, но какво изискат тез хора все пак?

 Както и да е, това излияние се формираше под друга форма в главата ми рано-рано в 5:58 тази сутрин, но ето че алармата ми за събуждане ми изкара акъла току-що...

Будна съм.

Тръгвам да си търся работа