Втори епизод от видеоподкаста "Пандемията от първа линия" - посветен на образованието

Peut être une image de une personne ou plus et texte qui dit ’сверсия пандемията OT първа линия епизод образо- ваниет 11.04.2021 /18:00/ FACEBOOK LIVE сподкрепатана FRIEDRICH EBERT E STIFTUNG’

 
Имаме удоволствието да ви поканим на втори епизод от видеоподкаста на сп. Диверсия "Пандемията от първа линия" - този път посветен на образованието.

📌 Как се отразиха изолацията, внезапното преминаване в онлайн обучение, непрекъснатото колебание между присъствена и дистанционна форма на работещите в системата на образованието и на децата и младежите в нея?

📌 Какви системни проблеми в сферата на образованието станаха видими по време на кризата? Какви нови се появиха? Накъде трябва да се развива образователната система, след като пандемията остане окончателно в историята и вече е променила животите ни необратимо?

📌 Всичко това ще обсъждаме с УЧЕНИЦИ и УЧИТЕЛИ, пряко изживяващи резултатите от т. нар. мениджмънт на пандемията и образователните реформи. Достатъчно сме слушали политиците и експертите! Време е да чуем първата линия!

📌 В дискусията ще можете да се включите и вие чрез коментари по време на живото излъчване.
11 април, 18:00 ч., Facebook Live – епизод 2!


👉 Самото събитие ще откриете на:
https://www.facebook.com/events/732771184066520



#ПърваЛиния



📌Една от най-горещите теми в българската публичност от началото на пандемията продължава да бъде това дали, кога и при какви условия да работят училищата, яслите и детските градини. Изолацията вкъщи, внезапното преминаване в онлайн обучение, непрекъснатото колебание между присъствена и дистанционна форма - всичко това има огромно въздействие както върху работещите в сферата на образованието, така и върху децата и юношите в нея. Всичко това на фона на факта, че образованието е една от сферите в последните десетилетия, за чието реформиране текат неспирни спорове, а политическите играчи непременно го включват по един или друг начин в своите козове.

📌Какви системни проблеми в сферата на образованието станаха видими по време на кризата? Какви нови се появиха? Накъде трябва да се развива образователната система, след като пандемията остане окончателно в историята и вече е променила животите ни необратимо?

📌Втория епизод на „Пандемията от първа линия“ посвещаваме на образованието. Ще се срещнем и поприказваме с ученици и учители. Кои са те и какво по-конкретно да очаквате – следете ни тук, в събитието и на страницата на Диверсия.

📌В дискусията ще можете да се включите и вие, чрез коментари по време на живото излъчване.
11 април, 18:00 ч., Facebook Live – епизод 2!

Достатъчно сме слушали политиците, експертите и бизнеса! Време е да чуем първата линия!





Ето връзки към представянето на предишния подкаст и уводната статия:


 

И пандемията ли няма да предизвика промяна в здравеопазването?

Медицинска сестра, лекар и пациент обсъждат ситуацията в здравеопазването, проблемите, които ковид-19 пандемията осветли и възможните решения.
 
 
 
 

Започва новият подкаст “Пандемията от първа линия”

Шест епизода с критични разкази на работещите от първата линия на пандемията. Всяка първа неделя на месеца, точно ...
Обявата в бглог първоначално беше публикувана като коментар към публикация на заглавната страница, с име:

Какво научиха учителите от пандемията?