МЕЖДУНАРОДЕН ПРИЗИВ: Спрете 5G на Земята и в Космоса

Към ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европа и правителствата на всички нации


Ние, долуподписаните учени, лекари, екологични организации и граждани от 204 страни, призоваваме за спешно спиране на внедряването 5G (пето поколение) безжична мрежа, включително 5G от космически спътници. 5G ще увеличи значително облъчването с радиочестотна радиация отгоре на вече функциониращите 2G, 3G и 4G мрежи за телекомуникации. Радиочестотната радиацията е доказано вредна за хората и околната среда. Внедряването на 5G представлява експеримент върху човечеството и околната среда, който може да се определи като криминално престъпление съгласно международното право.

Резюме

Телекомуникационните компании в световен мащаб, с подкрепата на правителствата, са готови в следващите две години да пуснат безжичната мрежа на пето поколение (5G). Признато е, че това ще доведе до безпрецедентна обществена промяна в световен мащаб. Ще имаме „умни“ домове, „умни“ предприятия, „умни“ магистрали, „умни“ градове и автомобили със самостоятелно управление. Практически всичко, което притежаваме и купуваме, от хладилници и перални машини до бутилки с мляко, четки за коса и пелени за кърмачета, ще съдържа антени и микрочипове и ще бъде свързано безжично с интернет. Всеки човек на Земята ще има незабавен достъп до свръхвисокоскоростни безжични комуникации с всяка точка на планетата, дори в тропическите гори, средните океани и Антарктика.

Това, което не се признава, е, че това също ще доведе до безпрецедентни промени в околната среда в световен мащаб. Трудно е да си предствим планираната гъстота на радиочестотните предаватели. В допълнение към милиони нови 5G базови станции на Земята и 20 000 нови спътника в космоса, 200 милиарда предаващи обекти, според оценки, ще бъдат част от „Интернет на Нещата“ до 2020 г. и един трилион обекти няколко години по- късно. 5G на по-ниски честоти и с по-бавните скорости бяха вече внедрени в Катар, Финландия и Естония в средата на 2018 година. Планира се началото на 5G на изключително високи (милиметрови вълни) честоти да започне от края на 2018 година.
Въпреки официалното отричане, доказателствата, че радиочестотната радиация е вредна за живота, вече са многобройни. Натрупаните клинични доказателства за болни и увредени хора, експериментални доказателства за увреждане на ДНК, клетки и органични системи в голямо разнообразие от растения и животни и епидемиологични доказателства, че основните заболявания на съвременната цивилизация - рак, сърдечни заболявания и диабет - са в по-голямата си част, причинени от електромагнитно замърсяване, формира литературна база с над 10 000 рецензирани проучвания.
 
Ако плановете на телекомуникационната индустрия за 5G се реализират, никой човек, нито едно животно, птица, насекомо или растение на Земята няма да могат да избегнат облъчването, 24 часа на ден, 365 дни в годината, на нива на радиация десетки и стотици пъти по-големи от съществуващите днес, без никаква възможност да се скрият нъкъде на тази планетата. Тези 5G планове заплашват да предизвикат сериозни, необратими ефекти върху хората и трайно увреждане на всички екосистеми на Земята. Трябва да се предприемат незабавни мерки за защита на човечеството и околната среда в съответствие с етичните императиви и международните споразумения.
 
 
Съдържание:

5G ще доведе до огромно увеличаване на неизбежното, неволно излагане на безжична радиация

Наземна 5G

Орбитно базирана 5G

Вредното влияние на радиочестотното радияция са вече доказани

Разполагането на 5G сателити трябва да бъде забранено

5G е качествено и количествено различно от 4G

Регулаторите умишлено игнорират научните доказателства за вредата

Термичната хипотеза е остаряла - необходими са нови стандарти за безопасност

Радиочестотната радиация има както остри, така и хронични ефекти

Световните правителства не изпълняват задължението си да се грижат за населението, което управляват 

Международните споразумения се нарушават 

Деца и грижата за тях 
Задължение за информиране и електромагнитните полета (ЕМП) 
Околна среда 
Здраве и човешки права
Космическо пространство

Световните правителства си играят с живота на Земята

Призоваваме ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европа и правителствата на всички нации

Първоначални поддръжници 

Връзки към литература

 

...

https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal




Read as PDF in: Български




За подписване:

- като човек
https://www.5gspaceappeal.org/sign-individual

или

- като организация
https://www.5gspaceappeal.org/sign-organization





Друг призив, от учени и лекари, лансиран още през септември 2017:

The Scientists’ 5G Appeal
http://www.5gappeal.eu/the-5g-appeal/

Scientists and doctors call for a moratorium on the roll-out of 5G.
5G will substantially increase exposure to radiofrequency electromagnetic fields RF-EMF, that has been proven to be harmful for humans and the environment.


Appeal translated to: / DE / ES / FI / FR / IT / SV/ PL




Докладът Биоинициатива
A Rationale for Biologically-based Public Exposure Standards for Electromagnetic Radiation


bioinitiative.org
bioinitiative updates
The BioInitiative Working Group





Друга подписка

Stop 5G Bulgaria

https://www.change.org/...

Изискваме незабавно спиране на процедурата по изграждане на 5G мрежата и официално становище от независими експерти изследвали в детайли негативните ефекти от 5g радиовълните.
...

Накрая има интересен документ и връзка към Фейс-смук група...






5G мрежата – парите или животът?

 
Тя е новото Елдорадо за мобилните оператори. 5G мрежата – въжделената мечта, която трябва да стане реалност през 2020 г., ще позволи свързването на милиони предмети, благодарение на ултрабързия пренос на данни. За да заработи обаче, ще са нужни много повече предаватели, с всички произтичащи от това въпроси за здравните последици от сгъстяването на лъченията. Очакваните милиардни печалби от новата технология са способни да заглушат гласа на учените и гражданите, призоваващи за по-задълбочено изследване на възможните щети върху здравето.




5G= intense RF radiation. Demand a 5G moratorium in Canada until Govt can prove it's safe.







 
frequencia stands for a conscious way of dealing with digital technologies in order to minimise the negative consequences for humans and nature. It wants to protect and strengthen personal and individual rights, the right to democracy, public welfare, health and quality of life, education and work in our digitised society.
There is a particular focus on the impact of low-frequency and high-frequency electromagnetic radiation, particularly because of the planned introduction of the 5G cellular radio standard.







https://whatis5g.info/








 
 
 
 




GLOBAL 5G PROTEST DAY

SATURDAY, JANUARY 25, 2020

https://stop5ginternational.org/5g-protest-day/
 
 
 

 
+
https://www.davidmarinelli.net/blog/category/radiation/



 
criirem.org
Център за независими изследвания
върху електро–магнитните радиации

https://www.criirem.org/

FR


Техен сайт специално за ЕКСПЕРТИЗА
https://www.criirem.fr/





FR
фРЕНСКА НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ
ЗА САНИТАРНА СИГУРНОСТ В БЕЗЖИЧНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ

La trousse de base Robin des Toits - Avril 2018





++





Citizen Science Association





Citizen Science Foundation
https://sciencescitoyennes.org/our-resources-in-english/







https://worldshift.earth/









http://www.guillemant.net/english/







SAND: The Emergent Universe


The mission of Science and Nonduality (SAND) is to forge a new paradigm in spirituality, one that is not dictated by religious dogma, but that is rather based on timeless wisdom traditions of the world, informed by cutting-edge science, and grounded in direct experience.

https://www.scienceandnonduality.com/