Жени-Живот-Свобода: Шествие за мир в подкрепа на човешките права в Иран! България е с теб, Иран! + дискусия за иранската феминистка революция и нейното значение за свободата на жените

България е с теб, Иран! Шествие за мир в подкрепа на човешките права в Иран! Жени. Живот. Свобода

Български фонд за жените и Фондация "Мисия Криле"



Драги приятели!

Присъединете се към проявата на солидарност, съпричастност, уважение и борба за равенство, инициирана от иранската общност в България и българското гражданско общество!

Протест пред пилоните на НДК от 17:00 до 19:00 ч. със специалното участието на музикална група People of Maha и много други символични действия и послания. Ще последва мирно шествие от 19:00 до 20:00 ч. с маршрут НДК-Европейски Парламент-Ирански Културен Център.

За смелите жени на Иран, за човешките права, за справедливост, за политическо и социално равенство!

Искаме да покажем и докажем, че България, българското общество, разнородната мигрантска общност в страната, осъзнаваме нуждата от незабавни действия на международната общност срещу политическия режим в Иран. Заставаме категорично срещу всякакво посегателство на човешкото достойнство, свобода и личен избор. Българските граждани застават в защита на жените на Иран и всяка личност, на чието достойнство е посегнато.
 

Днес, утре, всеки ден!

Жени, Живот, Свобода!



Дрес код: ЧЕРНО
12 ноември, 17 часа, пилоните на НДК



Следете за допълнителна информация тук!