Протест срещу насилието над жени: 26/XI/18, 18ч, "Орлов мост"

22 мъртви жени, убити от своите бивши или настоящи съпрузи/партньори. 3 мъртви деца, убити от своите бащи. Само от началото на 2018 година.
На всеки 2 седмици една българка е убивана. България е ГРОБИЩЕ ЗА ЖЕНИ.


България охвърли Истанбулската конвенция и се наредихме по начин на мислене до Русия и Азербайджан. Българските политици и Конституционният съд се вслушаха в гласа на фалшивите новини, в истерията, създадена от „ловците на джендъри“.

22 убити жени и 3 деца. И нито дума от ГЕРБ, от БСП и Корнелия Нинова, от Обединените патриоти, от БПЦ, от религиозно-фундаменталистките организации, които милееха за българската нация, за българските жени и деца, застрашени от „джендъра“. Милееха за „традиционните ценности“ и „традиционното българско семейство“, в което да си жена е смъртоносна опасност.

Почти цяла година по-късно депутати внасят предложения за промени в НК и криминализиране на домашното насилие. И отново – нито дума за превенция. Нито дума за полово-базирано насилие. Нито един разкрит кризисен център за помощ на жертвите на насилие. Нито една национална кампания срещу насилието. НИЩО. Само едни 22 мъртви жени, които трябда да лежат на съвестта на цялото ни общество.

Ако ви омръзна всяка седмица да четете новини за пребити и убити жени, ако сте жертва на насилие, ако сте приятели или роднини на жени, които и в момента са жертви или вече не са сред нас, ако сте просто нормални хора, на които им ПИСНА от политическо бездействие, безочие, наглост и фалшиви новини, ще дойдете на протест. Ще дойдете, за да поискаме адекватни мерки и законодателство. Ще дойдете, за да покажете нулевата си толерантност към насилието над жени. Или няма да дойдете и ще си продължаваме така!

26 ноември 2018 г. | 18:00 часа | пл. "Орлов мост"
Протестът се организира по повод 25 ноември, Международен ден за борба с насилието над жениТерминал 3 
https://www.facebook.com/events/182038069369743/
Български фонд за жените
https://bgfundforwomen.org/
https://www.facebook.com/BulgarianFundForWomen/


Студентско общество за равенство при СУ
https://www.facebook.com/zaravenstvoSU/No equality for women without sortitionИсторически 8 Март в Испания: над 6 милиона се включиха в общата женска стачка свикана в страната

Това, което се случи в Испания на Международния ден на женaтa, беше забележително. Коментатор във вестника „Ел Периодико“ в Барселона го описа, като нещо „повече от стачка, почти революция“.

Снимка: Барикада

Няма време за мълчание

Ако очакваме повече хора да възприемат спешната нужда от дебат и действия за тежкия проблем с насилието над жени, трябва да насочим усилия към достигането на всички слоеве на обществото и да се поучим от някои либерални грешки, за да освободим #metoo от образа на холивудско шампанско със сълзи
Името на жертвата беше Дарина
https://baricada.org/2018/10/30/jertva-darina/

Все по-болезнено ясна е пълната претръпналост на широката общественост към зверствата, които продължават да са ежедневие в живота на жените в България през 21 век


Още от Терминал 3:https://www.facebook.com/SayNO.UNiTE/
Блог за политическо самоосъзнаване и революционна мисъл:


Пет причини защо патриархалното насилие е класов проблем


Две истории от патриархата – преди и сега


Шест съвета – как да изгледаш сина си за да порасне феминист


ЖИВОТ В СТРАХ


Наръчник с несексистки псувни на чист български език


 + Статията и връзките!!!:

„И мен също“


Допълвам с опита на две френски асоциации и една книга за свободно сваляне от сайта на едната от тях, които може да помогнат за движението у нас:


Асоциацията Травматична Памет и Виктимология
L'association Mémoire Traumatique et Victimologie (Dre Muriel SALMONA )
https://www.memoiretraumatique.org/

Асоциация СТОП на Сексуалните Насилия !
Association Stop aux Violences Sexuelles !  (Dre Violaine GUERIN)
https://www.stopauxviolencessexuelles.com/

https://www.stopauxviolencessexuelles.com/wp-content/uploads/2013/12/head_logo1.gif

КНИГА
Dre Violaine GUERIN
STOP aux violences sexuelles ! 
Écoutons donc ces corps qui parlent !
https://www.stopauxviolencessexuelles.com/wp-content/uploads/2013/10/medical-stop1.pdf