Вчерашният неуспех...

Исках вчера да споделя... Пък не се получи. И понеже вчерашната новина не е новина, се бях отказала. Ама днес световната преса пак ме пришпори.

Какво беше вчера?  В световния печат: програмата на руската телевизия. The New York Times и The Guardian ни осведомиха, че от вчера започва излъчването на 10-серийната екранизация на "Майстора и Маргарита". И че в Русия такъв сериал, с такава предварителна подготовка не е имало от "17-те мига от пролетта" до сега. И аз взех, че юрнах моето приятелче да ходи да гледа, та да ми каже като как е. Не му хареса. И днес цял ден мърмори в блога си, че вместо да си приказвам с него по ICQ-то, съм го пратила да гледа глупости.

Е да, ама една дама с претенции за естетство (по занаят и образование) го е харесала. Пък в това електронно издание споделят мнението на моето приятелче.

Филмът струвал повече от 2 млн. паунда, имал над 200 спецефекта. За ролята на Бегемот режисьорът Владимир Бортко ("Кучешко сърце") искал да купи роботизирана котка made in Холивуд, обаче тя струвала $3 млн., та се отказал.

От сайта на филма трудно може да се разбере кой играе основни персонажи... И трейлърчето е мижаво - глупава реклама... Та си бях с подозрения.

Впрочем, това е първата руска екранизация. Първата е от 1970 г. - на Анджей Вайда. Следват една италиано-сръбска и още една полска.