ДнешнияT викинг

Добре де, малко е подвеждащо заглавието... Може би трябваше да бъде днешния човек. Поне имам оправдание - мини история за викинг.



Истината е, че ми стана тъжно за нас самите. Явно тази нация толкова дълго е била депресирана, че депресията, уви, е станала стандарт за живот. Следователно, който не е депресиран по някакъв начин се счита от останалите или за мутра/престъпник, или за откачен/болен и общо взето се гледа с този странен поглед, който казва "баси, това даже говори". Толкова много всички са се психирали, че в един момент мозъка не издържа и решава да дръпне шалтера, да пусне вградените защити... Ако човек е ударен с тупалка по главата изпада в безсъзнание, но лошото е че ако е ударен от депресията привидното съзнание остава. Просто... леко се отпуска... като след 4 водки... и започва да се гледа отстрани... Папка, спинка... даже е интересно... И това състояние се задържа благодарение на една шепа хора, които му пускат злорадото утешение, че не само той е така... Предпоследния пример - БигБрадаТри, последния го получавате от мен - не само в БГ е така. Дори потомците на славните и воинствни викинги са хванали депресия... Толкова е зле, толкова е убиващо... Обещания разказ:

Мъж от Рейкявик, столицата на Исландия, е бил ПРИНУДЕН от зловеща ПЕРАЛНЯ (изпратена от Ада) да викне полицията. След като сложил прането си и я пуснал, машината започнала да се извива, да подскача (да псува) и запушила изхода. Поставила ултиматум на собственика - или от сега нататък чорапите са перат само на ръка или няма излизане. Мъжът бил принуден да викне органите на реда, който трябвало да прострелят пералнята в един от четирите крака, за да го освободят. Славна история!
_____
Това ли е модерния човек? Аз лично обявявам война на депресията, пералните и БигБрадаТри... Все пак както в оригиналната новина се споменава - прането не е мъжка работа...