Кой "ще дойде да ни оправи"???

Скъпи ми съблогери, наистина ми става все по-смешно и тъжно да гледам тъпата Бг реакция "чакам някой да ме оправи", дори в редиците на скъпия ни БГлог. Как точно трябва да ни оправи - мануално или по-изотзад?

С удоволствие четях пътеписите на merylin за Пакистан и Индия - жената пише интересно, с хумор, с уважение за чуждите култури. После решава да сподели нещо по-лично, за себе си и невъзможността да бъде на събиране на гимназията си, поради факта, че живее и работи в чужбина. Дотук добре, всичко е както сме свикнали...

В този миг, обаче, отново трябва да се намеси любимата ни ревностна боркиня "срещу агресивната посредственост" - Борислава, самата преливаща от агресивен интелектуализъм и нестандартност в най-прекрасния смисъл на понятието....

Скандалът със Серенити не ни ли беше достатъчен? Не ни ли заболя ни най-малко от грубите думи и квалификации, изсипвани от борислава? Защо все седим и гледаме сеир? Това ли е точно демокрацията и равноправието ни? Писна ми да гледам интелигентни хора като пишещите тук, които се държат като овце. Защо свободата на словото засяга само едната страна? Защо все трябва да сме благовъзпитани и да търпим нечия простащина, защото било "демокрация (разбирай: анархия) и всеки имал право на свободно поведение"???

На мен лично ми е безкрайно обидно от факта, че Мерилин си изтри постинга за немската гимназия в Монтана, като следствие отново от арогантното отношение на Борислава. Защо непрестанно трябва да сме свидетели на нечие грубо наругаване и подигравка?

Разбирам, че Борислава има проблеми със себе си преди всичко, разбирам, че е отявлен индивидуалист, желаещ да изрази себе си, с цената на обида към околните. Но защо трябва да губим интересни хора, приятели, заради кефа на нечия полова незадоволеност, която по обясними причини няма задоволяване?

Наистина ли на никой не му пука от нищо и за нищо? Супер сме, братя българи, супер! Само така!!!
.......................................................

ПС. Държа публично да заявя, че вчера изтрих Борислава от списъка с виртуалните си приятели. Не бих желала подобно недоразумение да бъде в нечий мой списък с приятели, пък бил той и виртуален.

Останете си със здраве.