Цветарката

                                                                                                      на Б.М.
Нея няма как да я причислим към посетителите на клуб”Самотни сърца” Макар, че тя самата не знаеше какво иска дали да продаде приготвените букети или някой от познатите ѝ да я покани на масата си. Тогава си казваше – важното е колкото се може по – късно да се прибера в притихналата и самотна къща.
 Замислени за своите си проблеми, едва ли ще я забележите.Ниска,приведена от тежестта на годините  и самотата жена, в чийто ръце греят като слънце цветя откъснати и  отгледани от самата нея. 
Когато се случеше да я поканят на нечия маса. Не се оплакваше, само че като заговореше в гласа ѝ  се чувстваха издайнически нотки на тъга и самота,спомняйки си за дъщеря си и внучката. Едната се намираше във |Вила де Бояш на брега на атлантическия океан, а другата  както би се изразил покойният Парцалев.”На майната си, във Франкфурт.Та и където да се намирате,ако видите прегърбена жена в сиво държаща в ръцете си букети от градински цветя. Не се скъпете вземете  за 1- 2 лева, така ще отнемете част от самотата ѝ. А колко струва тя още никой не е изчислил. Може би няколко усмивки и прегръдки ала знае ли някой…..