Жечо и Мечо

На Таня и Гошо

Днес ще ви разкажа за странното приятелство между тях. Да, приятелството им било странно, но и те доста се различавали от своя род.
Жечо бил с по- тъмна козина и петна и доста по – висок от останалите жирафи.
Мечо бил по- бял и по- голям (особено на ширина) от останалите кафяви мечки.
Чакай, чакай –ще попитате, ама те нямали ли си половинки. Разбира се, че са имали.
На Мечо половинката била малката Мечка,но Мече май ще ѝ приляга по-вече. Тя била пълен антипод на другарчето си. Изглеждала много по -малка от него и здраво стъпила на земята.
Мечо много обичал да пътува и да се качва на най- високите дървета, въпреки риска тънките клони на върха да се счупят от тежестта на мечтите му и от собственото му тегло.
На Жечо половинката приличала повече на грациозна и чаровна газела. Когато някои заблудени туристи се озовавали в тяхната гора и тя долавяла музиката, носеща се от автомобилите им. Копитата ѝ сами започвали да подскачат в ритъма ѝ. Унесена в танца си,сама не забелязвала как под нея се образували кръгове, квадрати и други технически очертания.
Но да се върнем на нашите герои. Жечо живеел в най- главната гора на Анагория, а Мечо малко по на изток от него.
Двамата са се срещнали на реката в Испанската гора, по – точно половинките им. За какво е бил разговорът им- не знам.
Мога да ви кажа само, че Жечо от малко жирафче му харесвали техническите загадки. Все още в Анагория се разправя случката, как като легнал да спи,луната му светела в очите и той се опитал да я угаси с главата си.
На другият ден цялото стадо с голям зор успяло да го разплете някъде към обяд.

Тези му качества след време го срещнали с чаровната и мила газела и му помогнали да основе фирма за почистване на горите в страната му.
Мечо повече приличал по характер на Мечо Пух, но без да обича толкова много мед, а и бил доста по – светъл от него. Качвал се на най- високите дървета и си задавал най –различни въпроси. Защо дъждът не гаси звездите. Защо хората като искат да обидят някого го оприличават на животно. Нищо, че никое животно не е толкова жестоко като тях.