avatar

Колекция от ученически бисери 2008

Предлагам ви в този пост да споделим ученическите бисери, за които си спомняме или предвидливо сме си ги записали, а не копирани от нета. Лично аз се старая да документирам и пазя прилежно всеки отронен бисер от устата на дете.

Преди родителите и учениците да ме укорят за предложения начин на забавление, искам да се застраховам, като ви разкрия, че един от първите ми постинги тук беше на тема „Учителски бисери”. Така че сега е ред да се посмеем на невеороятните, и нестандартни понякога, отговори, които дават нашите любими ученици :)

Започвам с няколко бисерчета от съчинения, а по-нататък ще прибавя и нови.

Съчинение на тема: „Моите мечти” (ІІІ клас)

1. Първото ми желание е да стана учител и да ме почитат.

2. Искам да имам бяла копринена рокля и голям букет червени рози от моя годеник, защото те означават „лудо съм влюбен в теб”.

3. Да се оженя за някой, който живее в триетажна къща, и най-важното – да ме обича.

Съчинение за есента (ІV клас)

Дърветата връзват плодове, крушите жълтеят, ябълките червенеят, а сливите – синеят.

Съчинение за приятелството (ІІІ клас)

1. Истинско приятелство се нарича тогава, когато единият приятел е накрая на света, а другият е на другия край на света. Те никога не се забравят, а се свързват чрез телефон, факс, телеграма или писмо.

2. Приятелство означава, когато приятелят ти се бие, а ти не трябва да стоиш и да гледаш, а трябва и ти да се включиш.

3. Истинско приятелство е, когато казваш и не казваш какво се е случило. Спасяваш приятеля си от беда, когато се сбие. Не казваш, ако е счупил прозореца или е ударил някое дете по окото.

..........................................

Спирам до тук! Вие сте на ход, колеги! :)))