Последни публикации

 
avatar
+1 1 глас

Качество и хранене

Холистичното хранене започва със свободния избор на човека каква храна да изяде. Изборът на храна се прави с изходна точка познаване и разбиране на себе си, а не следвайки повели и забрани. Това изисква от човека да опознае възможно най-добре и въздействието на храната. Той трябва да стане знаещ човек, за да е в състояние да взема решения. Търсенето на много хора днес, посветено на подходящи форми на хранене, е ясен знак за такова ...

avatar
+2 2 гласа

Практически семинар "Говорно формиране за учители"

Основни теми на семинара: жест, ритъм, гласни и съгласни звукове

За кого е подходящ семинара: за учители на деца от различни възрасти, за работещи с хора, за стремящи се към саморазвитие - няма изрично ограничение. С предимство ще се приемат действащи педагози и студенти по педагогика.

Време: 15-19 септември вкл. между 17.00 и 20.00 ч.

Място: Варна (точното място ще уточним допълнително);

Съзнателната употреба на говора, знанието за ...
avatar
+1 1 глас

Относно отпуска за защита на дипломна работа

Колеги ако някои знае моля да ми каже, дали за писане на дипломна работа за 2-ро ПКСимам  право на 30 дни отпуска извън редованата по чл.169 т.3 отКТ/   Поисках от директорката си отпуска,  а тя ми отказа с мотив, че нямам сключен договор за това.  Мога ли да си ползвам тази отпуска?
avatar
+1 1 глас

loni13

Имам едно питане колеги!
От кога влиза в сила новото заплащане на ПКС. Предстои ми защита на 2-ро, но от кога е в сила вместо 48лв, - 80лв?
avatar
+1 1 глас

Религия в училищата?! Заплаха? “Faith School Menace” (прожекция)

В този страстно обоснован филм Доукинс ни призовава да преосмислим последствията от верското обучение, което според него подмамва родителите и индоктринира и разделя децата. Биологът споделя и личната си история на родител и призовава обществото да зачита правото на детето свободно да избира в какво да вярва. Включени са и разговори с детски психолози и ключови играчи във верското обучение, както и с родители и ученици.
avatar
+2 2 гласа

Български език

...
avatar
+1 1 глас

Тест за старши експерт

В страницата на РИО Пловдив има обява за конкурс за длъжността „старши експерт по обществени науки и гражданско образование” в отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност”, Регионален инспекторат по образованието (РИО) – Пловдив.
Конкурсът протича на два етапа - тест и интервю. Въпросът ми е дали някой може да ме насочи към тематиката на въпросите от теста?
avatar
+1 1 глас

Помощ

Предстои ми явяването на конкурс за заемането на пост директор в професионална гимназия. Има ли някой представа как протича  конкурсът и  за какви нормативни документи става дума в теста, включващ въпроси и казуси.
avatar
+1 1 глас

Дигитални и медийни образователни програми - покана за семинар

Приятели,

Канени сме ни семинар в Софийски Университет:

"Г-н Лазаров,
  Отправяме към Вас и към екипа на "Новото образование" покана за участие в семинар "Дигитални и медийни образователни програми".

Вашата организация е една от най-активно действащите за обновяването на българското оБразование и се надяваме, че ще проявите интерес... ...
avatar
+2 2 гласа

Празнувай 24-ти Май със споделяне на знания!

Photo de Свободната книжарница.

Заповядайте на 24-ти Май, да отбележим празника, като... споделяме книги. Това не е благотворителност, а солидарност! За да покажем, че книгите не са инструмент за печалба и идеите не могат да бъдат затворени - да споделяме свободно книги.
Изключи телевизора - прочети книга!
Без бартер, без търговия, без пари!
Дари с любов, вземи свободно, сподели с усмивка!