Последни публикации

 
avatar
0 0 гласа

Еволюцията на образованието има нужда от теб

Ако тези промени бъдат приети от Комисията и гласувани на второ четене, реформата няма да се състои, защото ще отпаднат предпоставките за нея, а именно – свободата и плурализмът в образованието и възприемането на ученика като субект, а не обект на образователната система.

Залисани в ежедневието си, всички очакваме да ...

avatar
+1 1 глас

СО "Подкрепа": Учителите в България са "квалифицираните работещи бедни"

Образованието в България, за съжаление, е твърде напред в класацията за най-много закрити училища в сравнение с броя на учениците и населението.

Ако сегашните тенденции в отношението към образованието в България се запазят, все повече ще нараства броят на работещите бедни у нас. Българското образование няма да излезе от колапса, в който се намира перманентно и не това е бъдещето, което всички желаем за нас и децата ни. Време е да бъдем чути!
avatar
+2 2 гласа

Дни на Франсоаз Долто в България 2015

baby_baner 2015SPBINGO

Имаме удоволствието да Ви поканим за четвърта поредна година на Дни на Франсоаз Долто в България “Майчинство и ранно детско развитие” с участието на френски психоаналитици и експерти от България.


На 15 май, 18 ч., СУ 65 ауд., Ректорат ще се проведе открита лекция, на която участниците ще могат да видят филм за идеите на Долто. Ще бъде представена книгата “В зората на сетивността”. ВХОД СВОБОДЕН.
avatar
+1 1 глас

25-26 април: “ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ” - Фестивал на здравословния начин на живот


Фестивалът е начинание, което се реализира чрез доброволния труд на няколко десетки лица. Нашата мотивация е некомерсиална, не цели печалба или реклама, а споделяне на знания и умения в полза на обществото.

Водим се от древната максима „Здрав дух в здраво тяло“, но всяко издание на Фестивала има акцент и собствено мото и облик.

Крайната ни цел е ежегодно за един месец да се празнува Здравето под различни и иновативни ...
avatar
+2 2 гласа

НЕ НА ЧАСТНИТЕ УЧИЛИЩА С ОБЩЕСТВЕНИ ПАРИ (Подписка)

Този законопроект слага край на егалитарните ни възрожденски традиции в просветата и за първи път официално разделя общественото образование на първа и втора класа. Още по-цинично е поднасянето му под лозунги за „равнопоставеност“!

Ясно изразено е влиянието на доходите на семейството върху образованието на учениците – колкото по-бедни са родителите, толкова по-ограничен е достъпът на децата до образование. ...

avatar
+2 2 гласа

ОПОРА: Абонамент за вътрешните новини

Приятели, вече можете да се абонирате за получаване на вътрешни новини на Сдружението по антропософска лечебна педагогика и социална терапия.

Решихме да направим тази крачка, за да е по-достъпна информацията за нас и да имате възможност да се запознаете с дейностите ни по-отблизо.

За да се абонирате, последвайте линка >>

avatar
+2 2 гласа

Казус

Здравейте! Имам нужда от помощ при решаването на казус, който трябва да предам за изпит по Основи на началната училищна педагогика. Тъй като съм изцяло новобранец в тази област, искам да помоля хора, които вече работят в тази сфера за съвет. Ето и казуса:

В класа има едно доста буйно и енергично момче. Веднъж учителката му пише забележка за лоша дисциплина. На следващият ден, в часа по физкултура, учителката забелязва, че това момче не ...

avatar
+2 2 гласа

Харта за Свободен Свят

Хартата за Свободен Свят е изявление на принципи, които имат потенциала да оптимизират живота на Земята за всички биологични видове, да заличат бедността и алчността и да увеличат всеобщия прогрес.

Бивайки нито политически, нито религиозни, тези 10 кратки принципа могат да формират основата на едно ново, напреднало общество, което не използва пари и е свободно, честно и устойчиво. Те се базират само на Природата, здравия разум и ...

avatar
0 0 гласа

„Урок” по честно кино


„Навсякъде по света хората чувстват близък този филм, защото финансовата криза в момента е повсеместна. В основата й обаче е духовната криза, в която живеем. Разбира се, в България ние сме в криза още от промените, дори отпреди това. От друга страна, това е историята на една жена, която отстоява до последно своите принципи и се бори за тях, но в един момент става тяхна жертва, което придава много човешки характер на филма.”

avatar
+3 3 гласа

МИТ И ФОЛКЛОР

...