Последни публикации

 
avatar
+2 2 гласа

Български език

...
avatar
+1 1 глас

Тест за старши експерт

В страницата на РИО Пловдив има обява за конкурс за длъжността „старши експерт по обществени науки и гражданско образование” в отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност”, Регионален инспекторат по образованието (РИО) – Пловдив.
Конкурсът протича на два етапа - тест и интервю. Въпросът ми е дали някой може да ме насочи към тематиката на въпросите от теста?
avatar
+1 1 глас

Помощ

Предстои ми явяването на конкурс за заемането на пост директор в професионална гимназия. Има ли някой представа как протича  конкурсът и  за какви нормативни документи става дума в теста, включващ въпроси и казуси.
avatar
+1 1 глас

Дигитални и медийни образователни програми - покана за семинар

Приятели,

Канени сме ни семинар в Софийски Университет:

"Г-н Лазаров,
  Отправяме към Вас и към екипа на "Новото образование" покана за участие в семинар "Дигитални и медийни образователни програми".

Вашата организация е една от най-активно действащите за обновяването на българското оБразование и се надяваме, че ще проявите интерес... ...
avatar
+2 2 гласа

Празнувай 24-ти Май със споделяне на знания!

Photo de Свободната книжарница.

Заповядайте на 24-ти Май, да отбележим празника, като... споделяме книги. Това не е благотворителност, а солидарност! За да покажем, че книгите не са инструмент за печалба и идеите не могат да бъдат затворени - да споделяме свободно книги.
Изключи телевизора - прочети книга!
Без бартер, без търговия, без пари!
Дари с любов, вземи свободно, сподели с усмивка!
avatar
+2 2 гласа

Европейската гражданска инициатива: "Не бройте разходите за образование като част от дефицита! Образованието е инвестиция!"

Образованието трябва да се определи като приоритет както в ЕС, така и във всяка страна членка на съюза, с оглед на очертаващите се неравенства, в обществата, изправени пред настоящата финансова криза.

За да успее тази европейска гражданска инициатива, до 6 август 2014г. трябва да бъдат събрани един милион подписа на европейски граждани в съответствие с правилата.

avatar
+2 2 гласа

„ПОКАЖИ МИ ЕДНО ЕЛЕМЕНТАРНО СЪЩЕСТВО”

Най-простият пример е, когато застанем срещу едно дърво. В едно дърво има безброй много елементарни процеси, които го поддържат живо, или безбройно много процеси, които се носят от елементарните същества. С други думи, не съществува дърво, около което да не са се събрали милиони такива елементарни същества. Трудно е те да бъдат разграничени – това е нещо като коктейл от настроения, който се изправя пред човека.

Les Esprits Blanc De La Forêt Appelé Sylvain PARTIE 2 Mes Images

avatar
+3 3 гласа

Пловдивски абитуриенти отиват на изпращането си по тениски, подкрепят кауза

Около 200 абитуриенти от Образцовата математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ ще отидат на изпращането си, облечени с тениски. Завършващите са решили да заменят новите и скъпи дрехи с бели фланелки, тъй като подкрепят кампания за събиране на средства за така наречените „пеперудени деца“.

Идеята се ражда от дванайсетокласника Иван Георгиев. Младежът гледал по телевизията репортаж за този вид рядка болест и ...

avatar
+1 1 глас

Семинар в София, 18 май: УРОЦИ ОТ ПРИРОДАТА ЗА ВСИЧКИ

 


С КАКВО ЩЕ СИ ТРЪГНЕТЕ от този семинар:

... с голяма доза вдъхновение, позитивна енергия, с конкретни знания, план, идеи, схеми и ресурси за това, как да си направите вашата първа вкусна био-градинка, където прецените - на балкона, на двора, в градината или в училищния двор, както и отговори на следните въпроси:

  • как да създадем вкусна и плодордна ОБРАЗОВАТЕЛНА био-градинка със солидарните усилия на местната общност
  • . ...
avatar
+2 2 гласа

"...За увеличение на учителските заплати с 8%"

...Изправени сме пред критичната права за бързо и ефективно справяне с дълбоката криза в българското училище.

КТ "Подкрепа" настоява допълнителният приход на БВП от 80 млн. лв. да бъде насочен приоритетно към образованието.

Настояваме за 5% увеличение на ЕРС за училищата и детските градини и 8% увеличение на работните заплати в сферата на образованието.

Най-лошо заплатените учители в Европа са безспорно българските ...