Социална мрежа
                                 на предучилищните педагози
                                                                       25.11.2007
                                                   preduchilishtnapedagogika@abv.bg
                                                       Бъди буден! Будителят си ти!

Последни публикации

 
avatar
0 0 гласа

Учители, икономисти и частни индивиди или как пазарът завладя въображението ни?

 

На 15 септември 2007 г. училищата тържествено откриват учебната година, но със символичен протест и лентички с надпис Достоен труд, достойни заплати“. Това е начало на протеста, който се превръща в историческа стачка, започнала ефективно на 24 септември и продължила 40 дни, обхванала почти 100% от работещите в сектора на публичното училищно образование. Всъщност стачката се предвкусва още в края на предходната учебна година.
...
avatar
0 0 гласа

Покана за зимна педагогическа академия

Публикувам получената на нашата поща покана:

     " Уважаеми колеги,

      Скъпи приятели,

    В навечерието на светлите Коледни празници ние от сдружение „Професионален форум за образованието“  искаме да ви зарадваме с новината, че предстои Петата Зимна педагогическа академия, през междусрочната ваканция 31.01.2015-03.02.2015.Новото ръководство на хотела на Министерство на ...

avatar
0 0 гласа

Внесеният законопроект

Моля, коментирайте.
http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13934
avatar
0 0 гласа

Технология за развитие на фината моторика в ситуации с математическа насоченост

Здравейте, колеги! Имам нужда от Вашата помощ. Ако някой може да ме насочи към материали по темата ще съм много благодарна.
avatar
0 0 гласа

Започва дискусия за учебниците

http://akademika.bg/2014/12/%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%B2-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/
avatar
+1 1 глас

Утринна гимнастика

Zdraveite, kolegi! Spe6no mi triabva primeren plan-konspekt po fizi4esko vazpitanie v DG,niama zna4enie za koia grypa! Sas vsi4kite my iziskvania ,v tablica,vremetraene i t.n. V pove4eto knigi sa vpisani samo zanqtiata.O4akvam pyblikaciite vi ,6e sa mi otpolza i to goliama!!Blagodaria ,predvaritelno!
avatar
+3 3 гласа

Честит Рожден Ден, мила общност!

Мила общност, днес ти навършваш 7 годинки. След бурното ти раждане аз и най-близките ти роднини много те обичаме, радваме ти се, грижим се за теб и те побутваме по дупето на станеш от асфалта като тупнеш. Нооо, вече си голяма, преживяхме ревовете на първото зъбче, духнахме свещите на няколко поредни торти, будувахме много нощи, за да ти мерим температурата и да ти слагаме компреси и сърцата ни се разруптяваха от първите ти думи, литнали в ефира.
...
avatar
+3 3 гласа

За програмите и тяхното време

Отдавна не съм публикувала в блога не защото нямам какво да кажа, а защото не ми достига времето да го кажа както трябва.
Обсъжданията на проекто-програмата на МОН отекна в мен дълбоко, но не в посока какво с какво да бъде заменено, а с по-фундаментални въпроси: Кога една програма се изчерпва и е необходимо да бъде заменена с нова, освен амбициите на създателите си, кое прави една програма новаторска и може да се нарече с гръмкото .. ...
avatar
+4 4 гласа

За проекта на Програма - мнение на доц. Р. Захариева

Здравейте, колеги,
Получих мнението за програмата на доц. Захариева с изричното й желание да го споделя с колегията тук.
Аз от своя страна имам един единствен въпрос към МОН: защо предлага анонимна програма за обсъждане?! От какво се страхуват съставителите, та не искат да се знаят имената им? И как ще отидат да получат хонорара си (който изглежда е най-привлекателното нещо), след като програмата е анонимна? Или тя е анонимна само за нас - ...
avatar
+3 3 гласа

"Звук и светлина"!

http://society.actualno.com/Zvuk-i-svetlina-za-Denja-na-buditelite-news_57694.html
  Добро утро с добрите новини! Прекрасен жест на старопрестолния град!
  Иска ми се и всички учители за утрешния светъл ден да организират не традиционното споменаване, а истински "звук и светлина". Иска ми се из цяла България да има серия от флаш-моб по повод Деня на народните будители. Иска ми се това наистина да бъде един голям празник.
  Велико Търново, ...

Дискусии за седмицата