avatar

Как да се справиш с литературните анализи?

Още от 5. клас  започва ''вайкането'' с литературните анализи. Точно за това реших да помогна на тези, които се нуждаят от помощ с преодоляването на този проблем.
Да вземем една авторова творба: първата стъпка е да направим увод. В него трябва накратко да запознаем читателя с текста и да го въведем в анализа, който правим. В нормално дългия анализ уводът е дълъг около седем-осем до девет реда.
Втората стъпка в писането на  е тезата. Тя е най-важната част от текста, който пишем (анализ, научен текст, доклад и др.). Тук трябва да разкрием разсъжденията по тази творба. В тезата можем да включим и цитати от произведението. Тезата обикновено е приблизително един-два листа.
Последната част в нашия анализ е заключението. В него трябва да извлечете поуката от целия текст и накратко да обобщите това, което сте написали в анализа. Заключението е дълго около шест-седем реда.
Когато спазвате тези правила, повярвайте, няма да имате проблеми с писането на анализа. Надявам се да ви помогна малко или много. Ако искате да ме питате нещо или да кажете мнението си, пишете го в коментарите. Благодаря! :)