avatar

Сценарий за завършване на учебната година в първи клас

Това, което предлагам, не може да се нарече сценарий за тържество, а по-скоро сценарий за завършване на учебната година, който използвах с миналия випуск. Аз лично не обичам заучените стихотворения и песнички, поднесени под формата на рецитали, и често пъти моите тържества (както и онова за празника на буквите, което все още не съм публикувала), провеждам в урочна форма. По този начин децата имат възможност по един естествен начин да се изявят пред своите родители и да покажат наистина какво са научили през изминалата година.

Слагам като прикачен файл моя работен сценарийword формат). В него използвам кръстословица, при която при откриване на всяка дума, задавам въпроси от изучения учебен материал. Задачите по Български език и литература са свързани с учебниците от комплекта "Пчелица" на доц. Станка Вълкова.

А това е сканирана картинка, която съм рисувала с молив, за да си представя как ще изглежда нарисуваната ми дъска. Сега добавих картинките от задачите в сценария.

П. П. Видях, че след първото "сбогом" в стихчето, предвидено да се напише на дъската, съм пропуснала запетаята. Моля за извинение!