ClassDojo - управление на поведението на класа, за по-успешно учене

Щастлив съм да обявя, че днес стартира българската версия на сайта ClassDojo (Клас Доджо). Чрез него учителите управляват по-лесно дисциплината и поведението в класа чрез отбелязване на това поведение у учениците което харесват и над което трябва да се работи. Това може да са такива прояви като "Не закъснява", "Помага на другите", "Има домашно" или "Не е подготвен", "Разсейва се", "Говори в час без причина". Учителят ги отбелязва с едно щракване с мишката или едно докосване на дисплея на таблета. Всеки петък родителят получава доклад с проявите на детето си, а за по-любопитните информацията е достъпна в реално време. Ученикът променя аватара си (малко чудовище) и следи какви точки е спечелил за деня, седмицата или месеца. 

Като цяло, сайтът ClassDojo, в съчетание с приложения за Андроид и iPhone, спомага за овладяване на дисциплината в класната стая, а оттам и за повишаване успеха на учениците. 

Адрес на ClassDojo на български език
Фейсбук-група "КласДоджо на български
Много допълнителни ресурси за ClassDojo - http://www.teacherspayteachers.com/Browse/Search:Class%20Dojo (поставяне на цели и получаване на привилегии)

По-подробно за ClassDojo - в ценния блог на инж. Михайлов