Използвайте MS Office 2007 и Vista за учители

Като български учители можем да ползваме безплатно офис пакета 2007 на Майкрософт. С него ще направите презентациите по-ярки. Ще добавите нови преходи или нови ефекти (отражения на стъклени букви, например). Текстовите документи могат да изглеждат доста добре оформени благодарение на готовите шаблони и стилове, лесно се добавят модерно изглеждащи схеми или диаграми. В MS Publisher има всевъзможни готови за използване шаблони - от лист, посочваш линиите за сгъване на самолетче от хартия, до вестник, картички, покани, грамоти...

Легалният офис пакет и операционна система отключват достъпа до нови шаблони за презентации, готови за използване документи, които пестят времето ни и ни дават нови идеи за работа.

Например благодарение на Красимир Божинов от teacher.BG открих Microsoft Learning Content Development System (LCDS) - средство за изготвяна на електронни курсове, учебни помагала.


Потърсете Vista и MS Office 2007 в обща картонена кутия във вашето училище. За да активирате офис пакета, ще ви е нужен сериен номер, които трябва ад се даде от директора или РКК. При проблеми тези ключове са в РИО.