Петте стадия на напиването

Петте стадия на напиването:

Стадий #1: Чувстваш се УМЕН

И изведнъж ставаш експерт по всяка една тема от познатата вселена.Знаеш, че знаеш всичко и искаш да споделиш познанието си с всеки, койтоще те изслуша. През този стадий си винаги прав и, разбира се, човекът,на когото говориш, е винаги крив. Спорът е наистина интересен, когато идвамата участници в него са УМНИ.

Стадий #2: ПРИВЛЕКАТЕЛЕН

Осъзнаваш, че си най-привлекателния човек в целия бар и всички сазапленени от теб. Може да се приближиш към напълно непознат, убеден, четой си пада по теб и наистина иска да си говорите. Не забравяй, че всеоще си УМЕН и затова може да глаголстваш по всяка една тема подслънцето.

Стадий #3: БОГАТ

Кой е най-БОГАТИЯТ взаведението? Ти! Поръчваш питиета за всички присъстващи, защото имашбездънен портфейл. Може и да сключваш облози, а тъй като си още УМЕН -очевидно ще спечелиш. Пък и няма значение колко ще заложиш, защото налиси БОГАТ. А, да, ще почерпиш разни хубави хора не за друго, а защото синай-ПРИВЛЕКАТЕЛНАТА личност на света.

Стадий #4: НЕУЯЗВИМ

Вече си готов да се сбиеш с всеки и всичко, особено с тези, с които сисе обзалагал и си спорил. Това е защото си НЕУЯЗВИМ. Готов си да отидешпри партньорите на хората, които харесваш, и да ги предизвикаш наинтелектуален или физически двубой. И многобой. Не се страхуваш, че щезагубиш битката, защото освен НЕУЯЗВИМ си и УМЕН, а и по-БОГАТ иПРИВЛЕКАТЕЛЕН от тях, да-да.

Стадий #5: НЕВИДИМ

Последният стадий от напиването. Вече може да правиш каквото си искаш,защото си НЕВИДИМ. Танцуваш на масата, за да впечатлиш само хората,които харесваш, защото другите не те виждат. Невидим си и за хората,които искат да те бият. Може да вървиш по средата на улицата и да пеешс цяло гърло, защото никой не те забелязва и чува, а пък си и УМЕН ипомниш всички думи на песента.



Петте стадия на изтрезняването:

Стадий #1: ГЛУПАВ

Когато съзнанието ти започне да се възвръща и те връхлети насладата отглавоболието, бълбукащия стомах и студената пот, осъзнаваш, че сизагубил не само няколко часа от живота си, но и способността си да секонцентрираш върху каквото и да е. Станал си ГЛУПАВ за поне 12 часанапред.

Стадий #2: ГРОЗЕН

По принцип не сидоволен от огледалото в банята, но сега... сега с ужас откриваш, че систанал още по-ГРОЗЕН отколкото някога си се опасявал, че може да си. Несамо, че очите ти са кръвясали и кожата ти е осеяна с петна, ами итрепериш целия така, че дядо ти изглежда по-здравословно от теб. Засъжаление все още си ГЛУПАВ и правиш опит да се обръснеш докато си втова състояние. Ауч.

Стадий #3: БЕДЕН

Едваизпълзял от леглото, намъкнал някакви дрехи, запъплил да излизаш... иустановяваш, че парите, с които трябваше да изкараш до края наседмицата, липсват от портфейла ти. Нали си ГЛУПАВ, та не може да сиспомниш какво се е случило с тях. Макар че следите от къри по дрехитети навяват мисли за масова почерпка на всички пазаруващи от денонощнатаиндийска закусвалня... А може да са те обрали? Или си дал натаксиджията петдесетачка без да искаш? Умувайки, че не може да си билчак толкова ГЛУПАВ и че би си спомнил ако са те ограбвали, стигаш дозаключението, че май си бил единственият, който е плащал за храна инапитки цяла нощ. И започваш да ненавиждаш приятелите си.

Стадий #4: КРЕХЪК

Ти си ГЛУПАВ, ГРОЗЕН и БЕДЕН. Естествено, че самочувствието ти ще сесрине. И тъй като си КРЕХЪК физически - ще се разпаднеш на парченца аконякой дори само те заговори.

Стадий #5: БИЕЩ НА ОЧИ

Последният стадий от изтрезняването. За съжаление всеки забелязваБИЕЩОТО ти НА ОЧИ състояние и причината за него. Отдалече. И което епо-лошо даже - хората осъзнават, че могат да утежнят нещастието ти катоти се присмиват. А ти си твърде ГЛУПАВ, за да им отвърнеш подобаващо,твърде КРЕХЪК, за да ги цапардосаш, твърде БЕДЕН, за да ги подкупиш, итвърде ГРОЗЕН, за да се скриеш.