Саддам, осъден на смърт чрез обесване

    Съжалявам, че повдигам тази тема, но наистина искам да прочета коментарите ви.

Наистина, ще се получи ли желаният ефект със смъртта му??? Какво стана с всичките приказки относно смъртното наказание? Неговата смърт ще съживи ли всички хора, които е убил? Или пък може би на роднините на убитите ще им стане по-леко от това, че  е умрял още един човек и то е бил убит?! Това истинско възмездие ли е? И кой е този, който може да вземе в ръцете си човешкия живот и да го отнеме??? А като погледнем сериозно на нещата Хюсеин не е ли страдал достатъчно, докато се е крил толкова години наред.. но това  е друг въпрос. Може би повечето от вас няма да се съгласят с мен тук, но помня снимките, когато го бяха хванали, че не приличаше на човек, но както вече казах това е друга тема на разговор.

Другата гледна точка: целият този акт на ... "наказание" как по-точно би довел до умиротворяване на ситуацията в Ирак? Няма ли този човек сега да се превърне в Герой, в Мъченик, в този, който пожертва живота си заради разбиранията си, в този, който се опълчи на американците и ето сега ще живее вечно!

Вярно е, че не разбирам много от политика. Правя някакви елементарни разсъждения и затова ми е интересно какво ще кажете по този въпрос. Аз лично смятам, че това беше ненужно и реално, ако целта е била допълнително нажежаване на обстновката, то мисля, че тя ще бъде постигната...