avatar

Саддам, осъден на смърт чрез обесване

    Съжалявам, че повдигам тази тема, но наистина искам да прочета коментарите ви.

Наистина, ще се получи ли желаният ефект със смъртта му??? Какво стана с всичките приказки относно смъртното наказание? Неговата смърт ще съживи ли всички хора, които е убил? Или пък може би на роднините на убитите ще им стане по-леко от това, че  е умрял още един човек и то е бил убит?! Това истинско възмездие ли е? И кой е този, който може да вземе в ръцете си човешкия живот и да го отнеме??? А като погледнем сериозно на нещата Хюсеин не е ли страдал достатъчно, докато се е крил толкова години наред.. но това  е друг въпрос. Може би повечето от вас няма да се съгласят с мен тук, но помня снимките, когато го бяха хванали, че не приличаше на човек, но както вече казах това е друга тема на разговор.

Другата гледна точка: целият този акт на ... "наказание" как по-точно би довел до умиротворяване на ситуацията в Ирак? Няма ли този човек сега да се превърне в Герой, в Мъченик, в този, който пожертва живота си заради разбиранията си, в този, който се опълчи на американците и ето сега ще живее вечно!

Вярно е, че не разбирам много от политика. Правя някакви елементарни разсъждения и затова ми е интересно какво ще кажете по този въпрос. Аз лично смятам, че това беше ненужно и реално, ако целта е била допълнително нажежаване на обстновката, то мисля, че тя ще бъде постигната...