Да споделим опит

През 2001 г. в едно свое интервю Маргарита Шоселова, автор на поредицата "Първите седем", споделя:
" Идеята за създаването на това списание дойде благодарение на възможността, предоставена ми от съдбата, да се запозная и вникна в същността на педагогическата организация в детските градини в Германия. Опитът, който имам като педагог, ми помогна да оценя положителното в немската предучилищна образователна система. Казах си: “Тази форма на поднасяне на научния материал, в съчетание с художествения, на децата, както и съчетанието на методически и практически насоки за учителите и родителите, е много удачна. Защо и ние в България, да нямаме подобно ръководство.”
   Миналата седмица в град Стара Загора беше проведена среща-семинар на педагози с екипа на изданието "Първите седем", на която те са имали възможност да почерпят от опита на старозагорската детска градина "ЯН Бибиян", както и да се запознаят с всички продукти на "Първите седем".
Ще бъде интересно за всички, някой от присъствалите на тази среща да сподели впечатленията си.
  Лично аз съм изключително приятно изненадана от качеството - и съдържателно, и графично, на "Първите седем" и намирам, че това помагало чудесно се вписва в моята лична концепция за първостепенната важност на развитие на комуникативните умения в предучилищна възраст, както и на полагането на основите на гражданско възпитание. Сложих линк към "Първите седем" отляво във Връзки за всички, които искат да ги разгледат.