Насилието в училище.

Тази сутрин ми се случи нещо покъртително.

Ще започна с това, че щом влязохме в училище - дъщеря ми е първи клас – срещнахме разплаканата майка на нейна съученичка. Оказа се, че вчера дъщеря ми е нарекла нейната «идиотка». Детето цяла нощ не беше спало.

Попитах Калина (дъщеря ми) дали е така и какво се е случило. Тя ужасно се засрами, наведе глава, каза, че другото дете я е дърпало за жилетката.

Хващам си аз засраменото дете (което си сложи от срам якето на главата) и тръгвам с решителна крачка към класната стая да се разберем с другото дете какво се е случило да се извинят и да си стиснат ръцете (което така и стана). И какво да видя баш пред вратата? Ужас. Една майка на дете от съседния клас, която познавам, хванала едно момченце за пуловера и го тресе (явно е обидило дъщеря и по някакъв начин – не знам). Бабата на момчето афектирана до краен предел фаща да млати майката с чантата си по главата. Едвам не отнесохме някой удар. Калина нададе око да види какво става. Само и сложих пак якето на главата и я бутнах в стаята.

Боже мои. А аз си мисля, че детето ми е напреднало, като вече не раздава шамари (имахме такава фаза в детската), а изразява гнева си с думички. Какво да и обяснявам сега. Възрастни жени се бият в училище. Ами тези – другите деца в коридора, които гледаха този фарс. Не ми се мисли.