IV Кулски поетичен панаир - 17-18.08.2007

Безумно раното ми ставане в петък бе оправдано. Безумно рано значи 6:00 часа. Автобусът за Видин потегли в 7:30 и аз си оползотворих времето да си доспя. Видин - 11:40. Автобусът за Кула тръгва в 12:00 часа, даже имах кратък отдих за глътка въздух и да се поразтъпча. В автобуса като долна подслушвачка разбрах, че и други пътуват за поетичния панаир, че този автобус е ангажиран за обиколката на местните забележителности и че шофьорът ще ни спре пред читалището... И изненадващо имаше и климатик, защото времето се оказа топло, по-скоро горещо, което не ми попречи малоумно да помъкна яке и пуловер.
12:40 - слизам пред читалище "Просвета". Отпред ни очакват Маргарита Вълчева и Йордан Йончев (няма как да го сбъркам!). Любезните домакини ни предоставиха стая за разговор на по кафе, освежаващи напитки и други подкрепления, докато се съберат всички гости. (Оказа се, че не съм от последните). Ето и една снимка от изложбата в читалището:


Тръгваме с автобуса на обиколка: 
 
На мемориала

Това е пред мемориала "Катюша".
Следва посещение на Раковишкия манастир:



На раздумка в двора на манастира.



Следва посещение на ГКПП "Връшка чука". Тук не ни позволиха да снимаме. Снимахме се извън територията на контролния пункт. Снимката е на Красимир Йорданов (divkozel).



Следва посещение на традиционния панаир. Тази година поетичният и традиционният панаир са по едно и също време. А това съм аз по път към панаира и на фона на крепостта.


Следва разглеждане на всички сергийки, стрелба по капачките, пуканки, кюфтета и бира. На панаир като на панаир...



Откриване на IV Кулски поетичен панаир. Откриването, връчването на наградите и литературното четене се проведоха в крепостта Кастра Мартис. Йордан Йончев любезно ни разказа, че Мартис е името на главнокомандващия. И комари нямаше, този офтопик го вмъквам, понеже гадно тормозих Йордан Йончев на тази тема.



Председателят на журито, Андрей Андреев поздравява участниците. Снимката е на divkozel.




Красимир Йорданов, Петър Краевски, Наталия Цветанова и Донка Чолакова съсредоточено слушат. Снимката е на Красимир Йорданов (divkozel).




Наталия Цветанова - natalina1970 чете награденото си стихотворение.



Красимир Йорданов - divkozel, чете награденото си стихотворение. Тази снимка не знам защо не ми стана много добра.



Следва изпълнение на Видинската филхармония с най-ентусиазирания диригент, когото някога съм виждала. Феерия от звук и светлина!

От коктейла съзнателно нямам снимки и от купона в Божурица. Все пак малко тайнственост си е в реда на нещата.

18.08.2007 г. - посещение на крепостта "Баба Вида".




Краси артистично обяснява тактики по отбрана на крепостта.

Следва заминаване и живот и здраве догодина пак!

И специални поздрави на организаторите!