Безобразния ми соц стил на изразяване, това обяснява единицата, която ми написа "borislava" – с младежка жар.

Мила, Мерилин, разбирам, че започваш да остаряваш, на това се дължи "връщането към корените”. Нормално е човек в такъв момент да поиска да осмисли изминатия път. За съжаление, повечето хора не са способни на разумна равносметка и често правят една груба грешка – идеализират младостта си до неузнаваемост. Именно тука се къса нишката с мъдростта, която уж е присъща на всички, живели определен брой години.

Но ти отиваш дори по-далеч и правиш втора груба грешка – смесваш младежките си спомени с оценка на времето, в което си живяла. Това вече не е само твой проблем, ами престъпна носталгия, която – зародила се в множество кухи глави – изменя картината на миналото. Така комунизмът се превръща в мил юношески спомен, който трепка в сърцата на родителите от твойто поколение и служи за развеселяване на децата.

Бързам да те успокоя, че не сте изгубили никакъв авантюристичен дух и пламък в сърцата, тъй като никога не сте го притежавали – една от реалните особености на времето, което си преработила в главата си. Вярвам, че ще се съгласиш с това и няма да наречеш бунтарство скришното пушене и запивки, закрепването на герба с карфица... Комунистическият режим е предприемал малко по-груби мерки спрямо бунтарите от намаляване на поведението в училище.


Уважаеми блогъри, това е начинът, по който една млада особа, видимо с отявлени претенций за съвременност, притежание на верен усет  за справедливо "осъждане", е коментирала някой (в случая мен), който персонално за нея е безкрайно непознат.

Голяма е вината ми за това, че съм се родила в определено време и съм живяла в неговия ритъм, правила и порядки.

Голяма е вината и на моите родители, които са символ на честност, добросъвестност и трудолюбие, защото са преживяли годините на социализма.

Мило момиче, България не успя да достигне фазата на комунизма!
Не зная защо си мислите, че всичко е било идеология и простотии, че хората не са живяли достойно и не са били повече за другите, отколкото за себе си.

Повечето от съзнателния ми живот е преминал в условията на демокрацията, а от социализма спомените ми са повечето детски.

Може би сте права, че вече ни е време да си отидем от този свят, защото не ни достига арогантност, жестокост и омраза към човечеството!

Напускам този сайт, за да не дразня в бъдеще младата дама с ужасния си соц стил! Желая Ви успех ,Борислава, и много приятели тук!

Щастлива бях да срещна тук хора като Таничка( забележително момиче с най-голямото сърце), Тери, Дарла -Дейзи, Вампирското слънце и всички онези, които ми помогнаха да се почувствам по-добре в един тежък за мен период, в една далечна далечна страна! Благодаря ви и бъдете здрави!