Настана ли време да се появи партия на учителите?

      Колеги, задавам си този въпрос изхождайки от събитията,които се разиграха през последните месеци. Видяхме, че "нашите" синдикати ,които трябва да защитават интересите ни, меко казано ги предадоха /продадоха/. Нито една от партиите, когато влезе във власта забравя за предизборните си обещания и лозунги - "образованието ще бъде приоритет". По места нещата не са по различни. Ние нямаме лоби в нито една водеща политическа сила.
    В същото време в момента в "средното образование" са заети около 152 хиляди души. Да приемем ,че 1/3 от тях са политически обвързани. Остават около 100 хиляди души,които никак не са малко. Трябва им водач. Човек с високи нравсвени "показатели", добър оратор, изповядващ християнските ценности и умеещ да мотивира и организира хората около себе си.
  По време на стачката ,във време на сериозни изпитания изпъкнаха скритите водачи. Така, че хората сами ще ги разпознаят когато застанат начело. В Пловдив по време на стачката като страхотен водач изпъкна колегата от СБУ Тодор Попов. Смятам, че и в другите градове е имало такива. Необходима е воля и сила за да се започне този процес . Нека да помислим.