Летящите кинжали

Преди малко гледах филма "Летящи Кинжали" (The House of Flying Daggers).

За жалост не успях да го хвана от началото, не знаех, че ще го дават... Но и това, което видях ми беше достатъчно да продължавам да си стоя със зяпнала уста.
Знам филма е стар, но просто нямах възможност да го гледам до сега. Пък и мисля, че напълно си заслужава отделеното време. Даже имам намерение да си го сваля и да го прибавя към Златната си колекция.

Действието се развива в Китай, по времето на династинята Танг, тайна организация наречена "Къщата на летящите кинжали" се противопоставя на правителството. Полицайят Лео изпраща колегата си Джин да разследва млада танцьорка на име Мей, по подозрения в съучастничество. Лео арестува красавицата, но Джин я освобождава, за да спечели доверието и така да заведе стражите до новия лидер на незаконната организация. Но, разбира се нищо не е точно такова, каквото изглежда...
Този филм е нестандартна любовна история - изумителното романтично приключение, което прави ходенето на кино толкова приятно.



Абе тия китайци няма ли да престанат да правят такива невероятни филми?! Напоследък рядко има филм който може така да ме изуми. Май е време да си намеря и "Герой", както и тоя новия дето на скоро излезе - "Обещанието".