Ролята на цветовете при съвременните детски дрехи

Съвременните учени признават, че цветовете играят важна роля на нервната система на човека – на неговото настроение и даже на постъпките. Но замисляте ли сте се затова, когато пазарувате детски дрехи за вашите деца? Също така, правилния избор на цветовата гама ще успокои най-палавия малчуган, което е много добре за нас.

Хората и децата винаги са живеели в обкръжението на цветовете. За древните хора синия цвят е сигнализирал за настъпването на нощта – време за почивка и сън. Ярко жълтите нюанси са се свързвали със слънцето, като те са подарявали надежда и са карали хората да започват работа. Червеният пък е бил символ на нападението и защитата. Минали са хиляди години, но във всеки от нас тези асоциации, макар и с други неща, все още са живи.

Има четири основни цвята: син, зелен, червен и жълт. Синият символизира днес спокойствието, зеления показва настойчивостта, самоувереността, целеустремеността и самоуважението, червения показва силата на волята, активността и агресивността, а жълтия – стремлението към общуване, щастието и любознателността. Именно затова е важно да избираме правилно цветовете при модерните детски дрехи за нашите палавници.

Съществува мнение, че новородените виждат света в черно-бели оттенъци и дори нагоре с главата. Истината е, че психолозите твърдят, че децата различават цветовете от самото раждане. Майките формират вкуса на децата си, затова е важно да обръщате внимание на това, в какво са облечени те.

Малките деца не обръщат внимание на своите детски дрехи и на това, в какво са облечени те. Пораствайки и с възрастта това се променя, но докато са малки ние сме длъжни да се грижим за техните красиви и ярки облекла. Може би Ви се е случвало малката Ви принцеса да иска да  излезе навън не в розов, а в оранжев пуловер например.

Като за начало трябва да се научите, че децата обичат само ярките и пъстри детски дрехи, а също така такива с техните любими герои от филмчета. Те обичат малиновите, червени, жълти нюанси и други. Също така, учените са доказали, че през лятото те харесват повече детски дрехи в по-тъмни цветове, а зимата – обратното. Малките пакостници не обичат черните, сивите и кафявите нюанси, тъй като те ги свързват със злите персонажи от детските филмчета и приказки. Много малчугани също така, не обичат да носят детски дрехи в лилав цвят, така че имайте предвид и това при избора на облекло.

Някои психиатри твърдят, че ултраярките детски дрехи имат възбуждащо действие на нервната система. Еднозначно мнение на този въпрос няма, затова ако забележите, че вашите малчугани се превръщат в истински дяволчета, когато са облечени в ярко червено костюмче, значи е добре да го смените с облекло в по-пастелни цветове. Затова винаги е важно внимателно да подхождате към избора на цветовете в дрехите за децата Ви. Наблюдавайте и гледайте как те се отразяват на поведението на вашите деца, тъй като точна рецепта не съществува.

Насладете се на каталога на KidsMall.bg - онлайн платформа за детски дрехи на едро и дребно внос от Америка. От компанията предлагат както нови, така и изключително запазени детски дрешки втора употреба.