ЗА ИМЕНАТА

Дай на едно нещо име, и то ще се изяви наяве. Тази мисъл прочетох неотдавна. Когато работех в полицията имаше практика да даваме имена на разработките, сигналите, агентите и доверените лица. Така наречените псевдоними. Още тогава усетих, че съответното дело или човек се развиват в пряка зависимост от даденото име.

Като деца, а и не само, даваме прякори на всеки. Често пъти тези прякори изричани съвсем спонтанно, дават много по-точни характеристики на носителя им, отколкото самите имена.

Дедите ни са ни кръщавали на имената на светци. Защо?

Индианците са давали други имена на момчетата си, когато ставали воини. По-точно самите воини избирали имената си след пост и медитация в продължение на денонощия.

През пролетта моята котка роди четири котенца. През първите дни след раждането си, поне за мен котенцата изглеждат еднакви по поведение и размери. Едното нарекохме Мунчо. В същност това име го избра майка ми, която не беше виждала котенцето, но искаше да вземе едно за себе си. Другото нарекохме Манол, а това което спеше най-много нарекохме Цеца. Само след два месеца Мунчо стана рижаво сив не едър котарак с поведението и характеристиките точно на Мунчо – смешен и забавен. Беше любимец на майка си. Манол стана разкошен много едър чернобял котарак. Силно го оприличавах на Манол от “Време разделно”. А Цеца? Е тя си остана просто Цеца.

Моето куче се казва Бонго и има типичното поведение на малкото негърче с боси крачета. Този кокер шпаньол излъчва христоматийна любов. Кучето на брат ми се казва Кубрат. Голяма каракачанска овчарка, която е отличен страж.

 

Ясно е, че даването на имена има важно значение в живота. Понякога го правим интуитивно, понякога осъзнато. Ясно е също така, че има механизъм, при който веднъж дадено името въздейства обратно върху носителя си и ако се овладее ще ни даде още един инструмент при формирането на реалностите ни.

 

А вие замислихте ли се когато избирахте поредното потребителско име?

 

Какво се случва когато започнем да изграждаме определен проект - сделка, създаване на нова организация, благотворителна кампания или някакъв друг продукт? От първоначалното хрумване, идеята, през планирането и провеждането на определени мероприятия, до успешния или неуспешния финал, ние се стремим да организираме взаимозависимости от различни енергийни ресурси на различни нива – физическо и духовно. Колкото по-интензивно и често човек или група хора мислят за проекта и резултата от неговото изявяване, толкова повече подсъзнанието и колективното съзнание приемат, че това е важно и включват успеха му в убежденията ни. А нашите убеждения формират нашите реалности. Подсъзнанието и колективното съзнание обработват огромни обеми от информация. Просто неподозирани обеми. Изричайки името на проекта, ние активизираме всички създадени взаимовръзки. Привличаме като съюзници всички осъзнати и неосъзнати сили за да се случи това, което си мислим и чувстваме за проекта.

 

Духовно същество, с което се свързваме. В момента на възникването на идеята и започването на реализацията й, се формира едно ново духовно същество. Когато мислим за това същество, ние установяваме духовна връзка с него така, както когато мислим за някого. Тази връзка е много фина вибрация и често неуловима от сетивата. Но въздействието е доказано. Колкото по-силна е емоцията, която съпътства мисълта, толкова въздействието е по-мощно. Мислейки за идеята и проекта с неговото име, ние просто увеличаваме въздействието силно фокусирайки и концентрирайки енергията.

 

През изтеклата седмица се случи финалът на една поредица от много качествени събития в бизнеса ми. Усещанията бяха чудесни. Спонтанно нарекох тази поредица от свързани операции “Мерси”. Сега когато планирам новата си седмица е достатъчно да произнеса думата “Мерси”, за да предизвикам усещането на за успех и изобилие.

 

Опитайте се да опишете най-приятното за вас събитие през изтеклата седмица. Какво е чувството? Ако искате да го изразите с една представа каква е тя? А сега, моля, дайте име на това събитие. Чувствата и представите по-отчетливи са? А какво ще е въздействието върху подсъзнанието, ако няколко такива изживявания бъдат събрани с техните имена и представите за тях?

 

P.S. Понякога ме питат: “Вярно ли е всичко това, за което говориш?” Аз не знам дали е вярно, но вярвам в това, което разказах. А тези убеждения ми помагат да живея щастливо.