Новинки от прощъпулника на Теди

Така.. не помня вече датата.. миналата седмица в петък, точно седмица и един ден от как официално писахме Теди за проходила, направихме нещо като прощъпулник на вече голямото Теди Бебе. Прабабата на Теди направи прекрасна питка. 
dsc09033

Май стана доста сполучлива, но той и поводът си е доста сполучлив. Раздадохме и по някое парче на по-близките комшии и на мен лично ми беше много забавно да гледам как из махлата разни лелки побягват с парче питка. Не знаех, че трябвало да бягат по обичая, за да можело и детето да бяга бързо бързо :)

И така.. разпънахме ние едно одеяло на земята, сложих няколко предмета - една дискета, която на по-долната снимка не се вижда, ножичка, книга, дебитна карта,дървена лъжица, химикал, стъклено сърчице…


dsc090502Пуснахме Теди да се устреми на където й душа иска. 

Първо имаше момент на нерешителност.. от една страна толкова разчистен път, о т другата страна една голяма тава с пита.. при това Теди до сега никакви питки не е виждала и помирисвала.. пък и да си зодия везни не е лесна работа. Ако не се покумиш към къде да захванеш.. пък и има и друго що не може всичко да захванеш и с всичко да се справиш?! След гореспоменатато колебание и насърчаването на мен, сестрите ми и майка ми, Теди се отправи напред и се насочи ето към това : 

dsc09056

Ножичката е за нокти.. тъй че може да стане спец по оригами, може да стане козметик, фризьор, може да стане шивачка, или като майка си да я влекат гоблените и труд и творчеството.. хихи, дай боже и да е по-постоянна от мен !

Последва вниманието към питката, логично дойде и нейният ред :)


    

dsc09068

Eдната леля се втурна да помага.. впрочем другата леля не се забелязва по простата причина,че беше оператор, пък рядко дава някой да й пипа фотото :)

dsc09076

абе право даси кажем и на нас ни текнаха лигите по таз пуста питка и бързахме Теди да я освети по-бързо, за да се включим и ние.. ето ме и мен и аз “помагам” на детето :)

dsc09066

 

Обаче днешната младеж всички до един са си чапрашък чешитчета и не дават на никой да им се меси в питката, още повече в собствената им питка и горят от желание да покажат,че сами се справят прекрасно.. и разните му там лели и мами само им се пречкат и развалят пеизажа!

dsc09091

 “Моля-моля! Ха сега да видим кой кого ще подценява повече! После бебе съм била и не съм можела сама да си взимам питка и сама да си я изям.. или да окрася с нея около себе си :)”

dsc090921

 Ух, че ми се услади тази питкааааа.. я да взема да поръся наоколо, че после като огладнея да има от де да си взема още.. нали съм ходеща прахосмукачка, а и от земята е най-вкусно, те майките не разбират нищо от ядене !