За проекта на Програма - мнение на доц. Р. Захариева

Здравейте, колеги,
Получих мнението за програмата на доц. Захариева с изричното й желание да го споделя с колегията тук.
Аз от своя страна имам един единствен въпрос към МОН: защо предлага анонимна програма за обсъждане?! От какво се страхуват съставителите, та не искат да се знаят имената им? И как ще отидат да получат хонорара си (който изглежда е най-привлекателното нещо), след като програмата е анонимна? Или тя е анонимна само за нас - нещастните потребители на това проектно недоносче?! И настина ли мислят, че са анонимни: в Плевен в един глас аудиторията беше готова да каже едни имена, които вече веднъж отрекохме точно тук като създатели на програма?! И защо ли междувременно тези "анонимници" не изкарат един университетски курс по предучилищна педагогика, та да придобият някои основни знания за предучилищната възраст ?! Ако все още са останали преподаватели, които да им преподадат тези основни знания , с извинение към доц. Захариева, която уважавам за усилията й да е близо до детската градина. А след това да дойдат в една детска градина за 4 години да поработят, за да се срещнат лице в лице с тези, за които пишат програмите, деца и учители - възраст по възраст, ден по ден.
Таааа, ако още не сте разпознали "анонимниците", спомнете си времето, когато се борехме с глупостите в програмата на Гюрови и тяхното настояване да посочваме ред по ред къде какво не ни харесва и с какво предлагаме да го заместят. Е, и в "анонимната" програма го има същото..... Като толкова им се пише програма, защо не се упражняват върху началния курс?! Все ние ли да страдаме от тяхното непознаване на възрастта?!
А иначе СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ КЪМ ПРОФЕСИОНАЛНО АРГУМЕНТИРАНОТО МНЕНИЕ НА ДОЦ. ЗАХАРИЕВА!Belezki_ipredlozenie -RZaharieva.doc  
Качвам го като прикачен файл, за да се види, че жената излиза с името и подписа си!