ДЕЦАТА И МЕДИИТЕ

ДЕЦАТА И МЕДИИ

Замисляли ли сте се по какъв начин е защитено детето ви от неблагоприятното медийно въздействие? Ако не сте – време е да го направите. Защо е необходимо личността на всяко едно дете да бъде защитена, когато дадена медия се интересува от него (например – да вземе интервю от детето ви в рубриката „Малък коментар” по БТВ)?
Ако си мислите, че медията се е погрижила сама за интереса на детето ви, то сте изпаднали в дълбока заблуда. Медията търси единствено своя частен интерес, който е обвързан с високия рейтинг за гледаемост и оттам – цени и продължителност на рекламите.

За да си обясним начина и механизма на медийното въздействие върху децата ни и каква е защитата на личността на най-малките сред нас, то следва да си поговорим доста. Следва да има провокиран диалог в гражданското общество, диалог, чиито страни да са държавните институции, медиите, децата и всички граждани. Всички тези страни имат интерес от този диалог.

До този момент такова публично говорене на тази твърде интересна тема не е имало. Нека започнем диалога така, както започват хубавите приказки!