ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА ИЛИ ПАК ПРАВЯТ УЧИТЕЛИТЕ НА ГЛУПАЦИ?

Колеги учители,погледнахте ли последните си фишове за "новите"10%  увеличени заплати за месец юли?Защото за тези,които са в платен годишен отпуск-няма увеличение!!
 Това само в нашия град ли е? Официалният отговор на въпроса "Защо трудовото възнаграждение е изчислено въз основа на старото заплащане?" ,отговорът е:  от    КТ
 чл.177(Изм.-ДВ,бр.100 от 1992г.)За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение,което се изчисляява от полученото среднодневно бруутно трудово възнаграждение за последния календарен месец,предхождащ ползването на отпуска през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.
 Отговорът на следващия въпрос:"Защо това не се е случило през м.април 2006г.,когато е имало увеличение на възнагражденията и  пак сме били в отпуск през пролетната ваканция?",отговорът беше: Миналата година имало постановление (наредба???) ,а тази година -нямало!!!!
Всъщност:Административният  и помощният персонал са с "новите"заплати(защото не са си ползвали през юли годишния отпуск) , а отпускарите-за тях няма!Няма и да има  през август по същите гореспоменати причини.
Възможно ли е това или  пак ни  правят на глупаци?