Обвивки на Интернет Експлорър

Обвивки на Интернет Експлорър (неразделна част от операционната система Уиндоус, служи за разгелждане на интернет страници)

Обвивка на интернет екплорер (An Internet Explorer shell) е компютърен софтуеър (в повечето случаи - уеб браузър) използващ Трайдънт изобразяващият метод (Trident rendering engine) на интернет екплорер. Въпреки, че терминът Трайдънт обвивка е може би по-прецизен за описанието на тези приложения, включително самият интернет екплорер, терминът обвивка на интернет екплорер или ИЕ обвивка (IE shell) е наложен като най-често използван.

Следват някои от най-използваните интернет екплорер обвивки:

* AOL Browser
* Avant Browser
* Crazy Browser
* DF2K Browser
* Foxie
* iRider
* Maxthon
* MinBrowser
* NetCaptor
* Netscape Browser 8.x (uses both Trident and Gecko)
* Slim Browser

Тези приложения поддържат някои от елементите на потребителският интерфейс на интернет експлорър за разглеждане, но повечето от тях са с умишлено променен външен вид, като някои могат да се облицоват в различни видове "кожи".
Предимството им е в поддържката на много полезни добавени функции, като например блокиране на реклами, на ненужни изкачащи прозорци, обогатени потребителски менюта, различни езици, забрана на активни компоненти, звук, видео, анимация, скриптове, джава, картинки, флаш анимации ...
Възможност за отваряне на няколко страници в самото приложение, на различни "табове", без да е необходимо стартирането му повторно.
Почти всички са безплатни

Марио Асенов