За HILD и за политическите назначения

Сутринта гледах повторението на Шоуто на Милен Цветков по Нова ТВ. Темата беше за това дали станалото известно от няколко месеца с нечуваната си рекламна кампания дружество HILD извършва животозастрахователна дейност и дали мами клиентите си с договорите, които сключва.
Не желая да се впускам в подробности и не желая да вземам страна в този спор.
Неприятното и дразнещото в цялата тази медийна шумотевица около HILD лично за мен е следното:
- Вчера Комисията за финансов надзор в лицето на зам.председателя г-ца Ралица Агайн /and again, and again.../ сътвори една глупост за която в нормалния свят на бизнеса в нормалните държави по света хвърчат глави - свили пресконференция, на която обвинили въпросното дружество, че нямало лиценз за извършване на животозастраховане, тъй като според тази комисия точно такава била дейността на HILD.
Тази новина беше тиражирана и подробно отразена във всички централни новини на големите телевизии. Тъй като гледах Канал 1 по време на снощните новини ме изуми фактът, че след емисията, същият този канал пусна какво мислите - ами реклама на дружеството, което няколко минути преди това оплю- явно по поръчка на КФН.
- От справката, която направих днес сутринта на страницата на КФН се оказа, че КОМИСИЯТА не е издала никакъв документ като контролен орган по отношение на дружеството - за справка-вижте картинката
- Тъй като както казах и по-горе гледах предаването на М.Цветков ме изуми и друго - как някаква си г-ца Again , назначена за зам.председател на държавна комисия с личната протекция на г-н 800 дни, и преди това престояла безметежно един мандат в т.нар Народно събрание, отказва да се яви на покана в национална телевизия за да защити позиция на държавен орган, а след като се включи по телефона показа явна неграмотност в материя, която трябва да знае дори на сън да я бутнат?
- Питам се дали някой в тази държава вече осъзнава, че в министерствата, ведомствата, агенциите и т.н на Европейската ни вече Република  е пълно с неграмотници, назначени само и единствено заради политическите си връзки и че докато тази паплач не се измете няма да живеем в нормална държава?
Дебело искам да подчертая, че НЕ ЗАЩИТАВАМ по никакъв начин HILD, но тук става въпрос за принципи на конкуренцията на пазара, за законност и за правото на всеки да се защитава срещу незаконни действия на който и да е държавен орган или организация, които потъпкват правата му.
А според мен точно това направиха again г-ца Агайн и политическите й другарчета вчера.
Миризмата на корупция в България вече ме влудява, а вас?