Santa Claus vs. Snowman - поредното човешко безумие...

Тази сутрин като вървях към работата си видях закачена реклама на някакъв нов анимационен филм "Дядо Коледа против Снежния човек", който ще се прожектира в модерен салон на модерен софийски търговски център.
Честно казано в първия момент не повярвах, че чак до там са стигнали безплодните опити на "кино-творците" да вкарат повече хора в киносалоните...
То не бяха битки между Батман и Жената-котка, то не беше противопоставяне на Пришелецът и Хищникът, то не бяха филмирания /в игрални варианти/ на  съдбите на куп други анимационни,  комикс-герои или на такива от митологията, абе-направо не е истина...
Истината е, че на тия дето правят кино - главно американско, толкова много им липсват идеи за нещо ново и стойностно, че чак на мен ми е болно да им гледам безплодните опити в последните да кажем 15 години!
След като денонощно от всички възможни екрани ни облъчва хамериканската "културна вълна", чудно ли ви е, че само в последния месец в българските училища има поне пет големи инцидента с пострадали ученици след агресия на съучениците им? Казвам пет, защото те бяха изкарани от медиите, а всъщност колко ли са?
В какво ще възпита детето ми този примерно филм само месец преди Коледа?
Във вяра в доброто, в човеколюбие, в етническа и верска толерантност, или в нещо друго?
Лично на мен ми се повръща, когато видя в новините злобния хитлерист Буш да говори благо за Бог, човешки ценности, демокрация и защита на обикновените граждани, а в същото време да заповядва убийства по целия свят, бомбандировки в Ирак и Афганистан, задържане без съд и присъда на човешки същества/макар и друговерци/ в Гуантанамо.
Някой от вас би ли завел детето си на този филм???



http://www.am.ub.es/~carrasco/bichos/santa_snowwars.jpg