Да аплодираме Саркози?

Поредната му изцепка вижте тук. Един човечец му казва, че не го кефи и няма да му стисне ръката, а Саркози му отвръща: "Чупи се, жалък глупак!".

Мнозина във Франция се ядосали и рейтингът на "мосю льо президон" пак се сринал. Това ясно. Нищо ново. Уловени случайно думи на важен чичо, с които той псува народа. Примери отвред земното кълбо.

Но, все пак, какъв е проблемът? При положение, че народът много добре знае, че политиците правят това с майка му, за което се говори в псувните,
защо им е кофти, когато го чуе?

Ако проблемът е, че не знаем, че управляващ/ите се правят на важни и мислят за избирателите си като за поданици, плебс, блато, рая и т.н. и го научаваме от тия изпуснати извън ефира думи - добре. Шокирани сме, изненадани, поразени и възмутени.

Но при положение, че много добре го знаем - че всеки идва с благи думи на уста и секира на колана, че всички лъжат, за да ги изберат, а след това не им пука за обикновения човек... От какво има да се възмущаваме, когато го чуем в прав текст?

Затова и мисля, че Саркози не бива да го критикуват, задето псува народа. Нито Дюрчани, задето си призна, че е лъгал в предизборната кампания. Все пак, те бяха откровени с нас, макар и задочно... Нека ги аплодираме :(