Един забавен текст ;))

Тъй като го прочетох, а авторите ме молят да го споделя с приятелите си - изпълнявам! Оставям всеки сам да си коментира. Ако питате мен - о, да! Харесва ми!!! Ако бях на мястото на арестуваните момчета бих осъдил държава, институции и каквото още има да се съди ;)))

Ето и статийката (специално за Сайбъркракър, въпреки че съм сигурен, че вече я е прочел). Копната-пейстната едно към едно от тук. Аз лично се кефя на останалите въпроси.

Пожелавам ви успех, момчета! Въпреки, че не ви подкрепям в част от начинанията ви.


Новите лица на организираната престъпност в България
 
Останалите до един милион изглеждат по същия начин
 
Сериозен електорат, ей ! Как да не го ритнеш ! 
 
 
 
Където са 800 000 неприключени дела, там са и 1 800 000. 
 

Скъпи приятели, наскоро бяхме свидетели на акт на „компетентен орган” който грубо погази Конституцията на РБ. Дни преди филтрирането на домейна ArenaBG.com бе пуснат резервен и сочещ към същото място домейн ArenaBG.ws. На практика филтрирането на основния домейн, освен че бе безпрезедентен акт на цензура, не доведе до нищо съществено. Само за часове бяха „вдигнати” множество публично достъпни прокси сървъри и по всички форуми бяха разпространени адресите им. Дори е излишно да споменаваме, че резервния домейн ArenaBG.ws,който водеше към същия сървър не бе ограничен и функционираше нормално. Спадът на потребление отчетен от Google Analytics и то в "най-силния" момент бе 14%. Това е достатъчно показателно за „успехът” на мероприятието. Издалите това разпореждане демонстрираха единствено огромната си некомпетентност, защото след като децата  успяха за часове да възстановят достъпа си до сайта, какво остава за неговите администратори, които между другото по правило не използват директния път до сървърите и освен това по-голямата част от тях са извън територията на РБ. Часове след като въпросното разпореждане бе издадено авторите му осъзнаха безсмислието и престъпния му характер. Оттеглиха го с поредното некомпетентно и набързо скалъпено обяснение – искали да ограничат достъпа до сървърите за да не се изтриели данни. Бе, господа каквиданни има за триене, бихте ли ги споменали точно ? Вие децата не можахте да спрете, та системните администратори, ли ? Мъкаааа !!!  Кого се опитвате за излъжете ? Началниците ви, ли ? Ами ако те се сетят да попитат децата си ? Малииии срам ! От цялата безпрецедентна акция останаха само въпросите:

 

  1. Наистина ли в България и то в 21-и век съществува действащ закон, който позволява на полицейски орган да прилага цензура  ?
  2. Ако такъв закон съществува как така ни приеха в EU ?
  3. Ако такъв закон не съществува законно ли бе това разпореждане ? Извършено ли бе престъпление срещу обществото с издаването му?
  4. Ако е налице извършено такова престъпление ще бъде ли потърсена дисциплинарна и/или наказателна отговорност на отговорните за противоконституционното деяние?
  5. Какви биха могли да бъдат причините и мотивите на отговорните за това деяние ? Некомпетентност (без да искат) или тенденциозност (съзнателно) ?
  6. Ще се потулят ли тези въпроси и ако да то кой ще ги потули и защо ?

Този текст ще бъде прочетен от над 500 000 български граждани през следващите 3 дни. Моля, тези които го прочетат и разберат да го разкажат на близките и познатите си.