Десетте най-големи лъжи за Web 2.0

1. Последният път ние си научихме урока. И ще се опаричим преди балона да се спука.

2. Това не е балон. Яките купони, превъзбудените PR практики и пет или шест дузини от купони за социално комуникиране са най-добрия индикатор за новият БУУМ.

3. Всичко в името на общността и споделянето! Но ние казваме на нашите капиталистически партньори, че стратегията ни ще ги направи много богати.

4. Интернет рекламата ще издържа всичко останало. Все едно пък, че послъгването с щракванията ще навреди на някой...

5. Новите страници са толкова лесни, че дори мама може да ги ползва. И са толкова смешни, че тя дори не се и опитва.

6. Анализаторите ни се доверяват сега. Дааа, същите които казват, че MySpace ще струва 15 милиарда след няколк години... или ставаше въпрос за нещо друго?

7. Няма да има пресищане на социалните мрежи – младите хора винаги ще искат да пробват нещо ново. А ние с удоволствие ще приемем 17-те прицента, които не използват MySpace.

8. Нашата страница все още е в Beta вариант. И няма да се измъкне от това положение докато не измислим как точно да изкараме пари от нея или как да я пордадем на Google, което дойде първо.

9. Различни сме от останалите страници. Но пък имам глупаво име, лъскава Ajax технология и разни такива, точно като останалите страници...

10. Много обичаме да работим с новите си партьори от Google. Взимаме паричките, даваме ключовете и се дръпваме встрани. Лари и Сергей карат влака сега. На добър път!