Времето на пияните мулета

Това е третото писание от серията, посветена на местните избори в Русе. Общото й заглавие е погнуса. Останалите са тук http://http://zemaria.blog.bg/

Ако  разгледаме предизборните прояви на местните партии, единственото, което се набива, е тържеството на  апаратната клиентелата и пълната й победа над масата. И  съответната наглост, породена от горното, сякаш още си мислят, че ще ги питаме като в стария соцвиц- по профсъюзна линия ли ще ни донесат въжето, или сами да си го носим.
Вляво  са през 71ва, когато  Партийният комитет спускаше отгоре кандидатите и очакваше от тях 99 процента одобрение. Партийният лидер е  излязъл от роман на Солженицин за петдесет и осма. С тази разлика, че е удобен за партийната олигархия. То друг типаж  няма как да вземе такъв пост там.  И другата отлика е, че е калпазанин-без обяснения-а през 58 такива бързо ги отсвирваха. БСП е масова партия на безлични фрустрати, в  която не може да вирее и се търпи никакво мислене, нито има вътрешнопартиен живот и с  нищо не е по различна от БКП-алтернативното говорене е заблуда, от която не следва абсолютно нищо практическо.
Празни приказки, пара през свирката  и всичко по старому-каквото ръководството реши.  Партията на мераклиите да се оправят, когато им дойде  реда. Който пък никога не идва, защото за него са абонирани други. Другото оправяне  е трудно, а  ите не го познават генетично. Партия на виртуални симсове, които мислят,серат, работят, комуникират на техен заверажийски език  от миналия век и това ги сплотява. Наш-ваш, другари, врагове  с партийни билети   и пр. Симсовете не само са  с  индивидуално, но и с групово предвидим и елементарно направляван  социаленживот, сами или в партия те са всъщност проста програма, имаща заоснова простото решение. Аз на теб-ти на мен, келепира, дисагите, дий и ура, вм магарешко реване. Там сложни софтуерни решения са бъгове в системата.

Новото евремето. Макар и спряло, все пак идва като полъх. Бъг в системата еМариян Димитров, дежурният вътрепартиен враг -с партиен билет(зеха муго). Но тъй като е непримирим, няма да се учудя,  ако го видим на Бузлуджа другата седмица на дежурното събиране на леваците  с алена  фланелка с надпис:

-„Червени тъпчигушковци-срам ни  е от вас!"

Как мислите-ще го бият ли пияните мулета?

А дали ще гопокаже Бареков? Да хванем бас, че няма да го покаже? Колкото през 70-тещяха да покажат атентата срещу Живков във Враца.

В Атака-другата фрустратска партия, маскитепаднаха. След поредния скандал между областен и общински лидер, на тема„Кой е наш, кой враг, като римейк на кому да се продадем”, нещата сенатопорчиха. За цял град не са тайна топлите връзки междукандидат-кмета Атила и сегашният кмет от БСП.

Сидеров дойде аламинут и въздаде справедливост.

Подкрепи…хахахахаха-не познахте. Подкрепи врагът  с партиен билет, близкият на властта, срещу която сме върла опозиция.

Совите май не са това, които са.

Най голямататрагедия е седесарското падение. Вече цъфнаха двама обединители, коитопублично обявиха мотивите си. Ама ние ги знаем отлично. Знаемистинските, не фалшивите, защото не сме пред Баречето, да дрънкамеглупости в целофан.  Първият уж си връща жест, направен му от ексмилиционера, продавайки му цяла партия. Цял град обаче помни детайлите и  познава и двете страни на сделката, а пък има и интернет. Целият град знае и типажите на двамата-ездачи на политически идеи. Чиста клиентела

едри търговци на интереси.

Завтория кво да ви говоря тогава. Дошъл тук от паланка на североизтоккато зет. Кандидат-член на БКП, но се пенсионира ракетата-тоест шефкатана синекурната му службица и това осуети влизането-като ти умреракетата, тряя да намериш друга. Не преди Десети-след Десети. Не сте личели есето  „Как у нас се прави кариера”-навеликият Георги Марков, писано преди 35 години. Същата схема. Този пътракетата се оказа от СДС-шестак, абсолютна гнида. Шестакът го издигназа  някакъв шеф, сетне двамцата оглавиха Боневата милиционерска  партия.С пропадането й този се премести в клиентелистката „Професионалистиза…”.експертно лапане. Хареса му да е на власт-замогна се видимо и катовсеки замогнал се селянин влезе във вестниците с  парвенюшки изцепки. От трийсет дена е…. не познахте, не  е в Герб.

А  в СДС. 

Познайте защо?

А Абаджийчето, Капонката и екскметицата Николова помните ли? Просто си е взел поука.

И кво ще стане? Кой ще обере протеста? Никой. Ще гласуват по-малко абдали от на евроизборите…
 Но Юруков, досуш Сидеров и Станишев,  непременнотрябва до три дни да дойде в Русе и да изхвърли тези двамцата отСДС-както и всички гласували за позора…Да скъса договорката за покупко-продажба на партия. За да победи поне Малката правда-

както през 70те. За голямата е ясно.

Или, което е по вероятно, ще си притрае, на принципа да надделее по големия мръсник -това сега се  казва налагане на  естествен лидер на местна почва.

А вечен позор и храчка в десятката? А когото сме заплюли, хаир не е видял..

Мамка и орисия-да живееш във времето на пияните мулета..