Стари муцуни се опитват да яхнат протестите и отново напират към властта

Вчера видях по БНТ1 един човек, който първо беше кадър на БСП, а след това -последователно на СДС, НДСВ и ДПС. И за малко да стане от ГЕРБ, но не успя.
И сега, същият този чичко си позволява да дава акъл на хората, искащи промяна в модела на управление и да ги съветва как да се променя държавата към по-добро.
Ще си позволя да дам малко данни на тези, които не знаят какво е правил през това време другаря Йордан Христосков - в продължение на 2 пълни мандата като управител на НОИ + 1 година във висящо положение между мандатите:

-По негово време се "приватизират" най-апетитните почивни домове и санаториуми,които са в активите на "ПРО"ЕАД/Профилактика,рехабилитация и отдих ЕАД, дружество 100% собственост на НОИ/. Не напразно "приватизират" е в кавички, защото при тази "приватизация" се прилагат класически схеми за ограбване на държавното имущество. Чудно защо прокуратурата в продължение на толкова години спи дълбоко...

-По негово време в Надзорния съвет на НОИ се озовават лица като Алексей Петров, а после и Иво Прокопиев

-Това е човекът, който докато е на власт всячески саботира създаването на Националната агенция за приходите, а след създаването й прехвърля вината за всички проблеми с пенсии и обезщетения на НАП.

-Това е човекът, който допуска уволнения на доказани специалисти в НОИ, включително и на териториални директори, заради това,че не са от управляващите в момента партии, а на тяхно място се назначават роднини на местни партийни величия.

-По време на неговото управление дефицитът във фондовете на държавното обществено осигуряване непрекъснато се увеличава за да достигне сега до над 4 млрд.лв. годишно

-Той позволява в нарушение на Закона за защита на личните данни да се предоставят данни за работодателите и доходите на осигурени лица-длъжници на техните частни кредитори и на частни съдебни изпълнители.

-Той предоставя достъп до регистрите на НОИ на няколко частни фирми, които предоставят информационни услуги срещу заплащане.

- Това е човекът, който не спазва решения на НС на НОИ за закупуване на сграден фонд на цена 55 долара/кв.м, но купува без търг сграда в Плевен за 1400 Е/кв.м няколко години по-късно. Защо ли?

-Той назначава през 2006г. за директор на дирекция "Правна" в Централно управление на НОИ без конкурс юристка без 1 ден практически стаж в системата, но с топли партийни протекции.

- Това е човекът, който влуди държавата, като изпрати съобщения "честитки" на над 1 млн. български граждани, че дължат здравни вноски, въпреки че съобщенията нямаха никаква правна стойност, не са документ и не пораждат задължения за лицата.

Това са само малка част от нещата, за които може да бъде упрекнат този "съветник". Ето такива хора сега ще се опитат да яхнат протестите, да влязат в евентуални бъдещи партии на гражданите, а след това - в парламента за да ни учат на морал и ценности.
Нека всички честни хора, които имат данни или документи за подобни лица да ги огласят публично, за да не продължи прехода още 23 години.