Зададени въпроси към Министерство на труда и социалната политика за целева помощ. Отговори на министерството. Допълнителен коментар и съвети.

Рубриката е за всички които имат близки и познати, колеги, приятели или  възрастни родители, нуждаещи се от помощ за безплатно получаване на медицински изделия и помощни средства, необходими за обслужването им.

Последни зададени въпроси:

*27.08.2013г. Иванова

Здравейте, Баща ми е на 75 г. с няколко инсулта, . Движи се много трудно, засегнати са му дясна ръка и крак. Има ли право на помощ за акумулаторна количка, за да може да ходи поне до магазина за хляб. Живее на село с майка ми. Ако да, какъв е редът и към кого да се обърнем?

* 29.08.2013г. Христо Генов

Инвалид съм с 96% увреждане и чужда помощ. С ампутация на дясна подбедрица, "липсват пулсации дистално от АФК в ляво" - запушена артерия на левия крак. Не мога да измина повече от 40 метра. Преживял съм два инфаркта и се уморявам да карам количката с ръце. Мога ли да получа помощ за закупуване на акумулатор, или ел количка?

Отговорите на тези и други въпроси зададени към Министерството на труда и социалната политика придружени с допълнителен коментар и съвети може да намерите на страница:
МТСП. Въпроси-отговори

от сайта http://www.voevmedical.com/