БТК излъга своите инженерни кадри, с програмата за доброволно напускане

БТК  излъга своите инженерни кадри  с програмата за доброволно напускане

 

 

         Преди две години работех като Системен инженер в БТК. Предадох бизнес план за организиране на собствен бизнес за сервизна дейност в областта на телекомуникациите  в срок от два месеца след напускането ми - на 30.01.2007г., както беше изискването по програмата за доброволно напускане.

Отправях многократни запитвания до г-жа Елен Димова, която отговаряше за бизнес плановете. Тя ми отговаряше, че ръководството не е обсъдило въпроса, а след това, че новите собственици още не са взели отношение по въпроса. След една година- на 25.02.2008г., тъй като все още нямах отговор, писах до Човешки ресурси, на г-жа Евгения Георгиева. Тя  ми отговори, че е помолила колегите да направят проверка и да ми дадат отговор, но и до днес нямам такъв.

На 25.12.2008г. писах на г-н Румен Маринов- функционален директор в БТК. Каза ми, че тази програма за предприемачи не действа отдавна и по нея не се отпускат средства. Разбира се че е така, защото  минаха две години през които не получих никакъв отговор дали изобщо е разгледан моят бизнес план, а сега ми отговарят, че програмата не действа отдавна.

Загубих два месеца, за да подготвя добър бизнес план, отговарящ на всички изисквания, консултирах се с водещи преподаватели в Техническия университет в София, където съм завършил следдипломна квалификация със специалност Мениджмънт и маркетинг, а никой  не пожела дори да ми даде обратна информация по този въпрос  в продължение на две години, след което ми отговориха, че програмата за предприемачи не е в сила отдавна.

Търсейки правата си, писах писма до г-н Тренчев, защото бях член на Подкрепа и дълги години съм им плащал членски внос. Писах на г-жа Масларова, писах на всички институции, които биха имали отношение по въпроса. Отговор получих единствено от  Президента на Република България – г-н Г.Първанов, който ми изпрати копие от писмо до БТК, във връзка с търсеното съдействие по споделения проблем, касаещ изплащането на посочената сума. Администрацията на Президента разпореди проверка по случая  като за резултата от нея и становището на ръководството на БТК за решаване на поставения въпрос уведомят мен и изпратят копие до Администрацията на Президента на Република България.  

И до днес -02.05.2009г. нямам отговор. БТК не пожела да отговри дори на Президента на Република България.

Всичко това показва безотговорното отношение на ръководството на БТК за инженерния състав, който работеше там с голямо желание.