Какво наистина искат децата

Какво младото поколение наистина иска?

Напоследък изглежда сякаш все повече и повече тинейджъри, които са вече на границата да станат възрастни вече не искат кариера, слава или власт. Понякога изглежда сякаш не искат нищо.

В днешни дни децата започват да усещат не напълване още от  много ранна възраст. Това е благодарение на дисбаланса между тяхното психично-емоционално  и психологично-сексуално развитие. Има го също и проблемът в медиите и модата, и всичко останало, което влияе върху децата и ги изкарва извън баланс. От една страна те са все още млади, защото наистина са деца, а от друга страна, момичето започва да се третира внезапно като жена, а момчето е задължено да действа  доста по-развито.

Ние вече не знаем как да се справяме с по-младото поколение и това е основен проблем. Не е същото като борбата между баща и син, съществувала във всяко  поколение. Ние трябва да видим този проблем от гледната точка на общата криза в която сме. Това вече не е същият проблем, защото не става въпрос за личното развитие и следващото поколение е малко по-развито от предишното. Следващото поколение винаги ще има повече изисквания, но в същото естество: различна култура, образование, неща подобряващи  състоянието  на по-високо ниво. Но сега ние се справяме с нещо напълно различно. Тинейджърите не искат този свят. Те искат нещо съвсем различно по същност.

Родителите и възпитателите не разбират това, защото са от предишното поколение. Ето защо, те не знаят как да удовлетворят  сегашното. Следващото поколение ще бъде дори по-лошо, защото ние не сме започнали да подготвяме учители за него и тогава пропастта ще се разшири повече. Те ще бъдат оставени без  възпитателна система, без система, която да се справя с децата. От една страна това звучи ужасно да се мисли, че няма да има възпитатели, но може би има сребърна ципа на този облак надвиснал над нас. Може би наистина трябва да има разделение между едно поколение и друго, така чe да се създадат безпристрастни хора.

Това, което предлагаме е: Вместо просто да напълваме децата с информация, която е била достатъчна за нашето поколение, ние трябва да предоставим на следващото поколение глобален начин на мислене за благоприятна устойчивост в утрешното глобално село. Сега повече от всякога е ясно, че когато нещо се случва от едната страна на света, то влияе на всички останали части. Младежите по целия свят трябва да бъдат свързани, за да си сътрудничат за следващия етап на нашето взаимно съществуване. Те трябва да имат огромна роля в обществото и да бъдат организирани по такъв начин, че да допринасят за благосъстоянието на другите. Те трябва да бъдат включени в истинските проблеми на света, а не да бъдат третирани като деца.

http://ariresearch.org/children-youth-education/what-kids-really-want#more-476